Vepřové závitky s dusenou kapustou

Vepřové závitky s dusenou kapustou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Mäso naklepeme, osolíme a potrieme horčicou. Mleté mäso zmiešame so všetkými ingredienciami a vytvoríme súdržnú zmes. Na každý plátok…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

8 tenkých plátkov slaniny
300 g mletého bravčového mäsa
1 vajce
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
50 ml studeného mlieka
horčica
soľ
pepper
majorán
štipka chilli
strúhanka na zahusťovanie
trochu sádla do pekáča

menšia hlávka kapusty
60 g anglickej slaniny
kúsok sádla
4 strúčiky cesnaku
hladká múka
soľ
čerstvo mletý pepper

Postup varenia podľa receptu

Mäso naklepeme, osolíme a potrieme horčicou.

Mleté mäso zmiešame so všetkými ingredienciami a dobre spracujeme, aby vznikla jednotná zmes.

Na každú plátok položíme kúsok mäsa a zavinieme.

Umiestnime do pekáča spojom dole tesne vedľa seba. Pridáme kúsok sádla a zmiešame trochu vody na podliatie s lyžicou horčice.

Prilejeme a pečieme asi 30 až 40 minút.

Kapustu nakrájame na tenké prúžky, zalijeme vodou a dusíme ju, ale nie úplne do mäkka, aby ostala trochu chrumkavá.

Vyškvaríme slaninu so sadlom, potom primiešame múku a vytvoríme jíšku.

Kapustu osolíme, pridáme čerstvý pepř a cesnak. Ako prílohu podávame varenými zemiakmi.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřové závitky s dusenou kapustou

Bravčové závitky s dusenou kapustou sú tradičným českým pokrmom, ktorý poteší každého milovníka mäsitých jedál. Šťavnaté bravčové mäso je plnené slaninou, cibuľou a korením, potom pečené do zlatista. Dusená kapusta, ochutená kmínom a octom, dodáva tomuto jedlu skvelú chuťovú rovnováhu. Toto jedlo je ideálnou voľbou pre rodinné obedy, ktoré zohrejú pri srdci a pripomenú domov. Každý kúsok bravčového závitku sa krásne dopĺňa s mäkkou kapustou, čím vzniká harmonické spojenie chutí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (32 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, restovanie, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, slané, česká, pečenie, dusenie, stredne náročný, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vepřové závitky s dusenou kapustou.

Pridať komentár