Vepřové závitky s dusenou kapustou

Mäso naklepeme, osolíme a potrieme horčicou. Mleté mäso zmiešame so všetkými ingredienciami a vytvoríme súdržnú zmes. Na každý plátok…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
8 tenkých plátkov slaniny
300 g mletého bravčového mäsa
1 vajce
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
50 ml studeného mlieka
horčica
soľ
pepper
majorán
štipka chilli
strúhanka na zahusťovanie
trochu sádla do pekáča
menšia hlávka kapusty
60 g anglickej slaniny
kúsok sádla
4 strúčiky cesnaku
hladká múka
soľ
čerstvo mletý pepper
Postup varenia podľa receptu
Mäso naklepeme, osolíme a potrieme horčicou.
Mleté mäso zmiešame so všetkými ingredienciami a dobre spracujeme, aby vznikla jednotná zmes.
Na každú plátok položíme kúsok mäsa a zavinieme.
Umiestnime do pekáča spojom dole tesne vedľa seba. Pridáme kúsok sádla a zmiešame trochu vody na podliatie s lyžicou horčice.
Prilejeme a pečieme asi 30 až 40 minút.
Kapustu nakrájame na tenké prúžky, zalijeme vodou a dusíme ju, ale nie úplne do mäkka, aby ostala trochu chrumkavá.
Vyškvaríme slaninu so sadlom, potom primiešame múku a vytvoríme jíšku.
Kapustu osolíme, pridáme čerstvý pepř a cesnak. Ako prílohu podávame varenými zemiakmi.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřové závitky s dusenou kapustou
Bravčové závitky s dusenou kapustou sú tradičným českým pokrmom, ktorý poteší každého milovníka mäsitých jedál. Šťavnaté bravčové mäso je plnené slaninou, cibuľou a korením, potom pečené do zlatista. Dusená kapusta, ochutená kmínom a octom, dodáva tomuto jedlu skvelú chuťovú rovnováhu. Toto jedlo je ideálnou voľbou pre rodinné obedy, ktoré zohrejú pri srdci a pripomenú domov. Každý kúsok bravčového závitku sa krásne dopĺňa s mäkkou kapustou, čím vzniká harmonické spojenie chutí.