Špíz z bravčovej panenky

Nakrájame panenku na väčšie kusy a umiestnime ju do misky. Osolíme, okoreníme, pridáme korenie, cesnak a olej. Všetko dobre premiešame a necháme marinovať minimálne 2 hodiny.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
bravčová panenka
anglická slanina
cibuľa
kapiya
klobása
soľ, korenie
grilovacie korenie
aglio peperoncini (nemusí byť)
cesnak
olej
Postup varenia podľa receptu
Šošovicu nakrájame na väčšie kusy a vložíme do misky. Osolíme ju, okoreníme, pridáme korenie, cesnak a olej. Všetko dôkladne premiešame a necháme marinovať aspoň 2 hodiny.
Olúpeme cibuľu a nakrájame ju na štvrtiny, papriku umyjeme a nakrájame na väčšie kusy, klobásu na plátky. Každý kúsok mäsa zabalíme do slaniny a potom všetko striedavo napichujeme na špajdle.
Vložíme do pekáča, trochu podliedáme a pečieme na 225°C, kým nezmäkne. Počas pečenia podlievame šťavou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Špíz z bravčovej panenky
Špíz z bravčovej panenky je lahodné jedlo, ktoré poteší každého milovníka mäsa. Bravčová panenka, známa pre svoju jemnosť a šťavnatosť, je nakrájaná na kusy a marinovaná s bylinkami a korením. Potom sa špízy pečú na grile alebo v rúre, čo im dodáva údenú chuť. Podávajú sa často s čerstvou zeleninou a omáčkami, ktoré ešte viac umocňujú zážitok z jedla. Tento pokrm je ideálny na oslavy aj rodinné obedy.