Bravčová plec plnená údeným syrom

Bravčová plec plnená údeným syrom
Doba prípravy: 50 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 3

Mäso jemne naklepeme, osolíme a poprášime paprikou. Na každý kus mäsa položíme plátok eidamu, koliesko salámu a guľôčku údeného syra.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 plátky bravčovej plece (možno aj stehno)
3 údené syry – uzlíky
3 kapary
3 plátky eidamu
3 kolieska suchého salámu výberového
soľ
mletá paprika
3 lyžičky hrubozrnnej horčice
1/2 kocky masoxu
olej

Postup varenia podľa receptu

Mäso jemne naklepeme, osolíme a posypeme trochu paprikou.

Na každý kúsok mäsa umiestnime plátok eidamu, koliesko salámy, guľôčku údeného syra a kapary. Všetky strany zviažeme ako mešec a upevníme niťou. Celý balíček potrieme lyžičkou horčice.

Na lyžici horúceho oleja rýchlo osmažíme zo všetkých strán.

Potom pridáme horúcu vodu do výšky 2 centimetrov, vmiešame rozdrobený kúsok masoxu a prekryté dáme piecť do rúry na 200°C zhruba na 40 minút. Priebežne polievame výpekom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Bravčová plec plnená údeným syrom

Bravčová plec plnená údeným syrom je obľúbené české jedlo, ktoré spája šťavnaté mäso s intenzívnou chuťou syra. Tento pokrm sa pripravuje z vysoko kvalitnej bravčovej plece, do ktorej sa vkladajú plátky údeného syra, často doplneného bylinkami a korením na zvýraznenie chuti. Pri pečení sa syr rozplynie a vytvorí lahodnú, krémovú náplň, ktorá dodá mäsu nezameniteľnú chuť. Vhodne podávaná s prílohou, ako sú zemiakové knedlíky alebo dusená zelenina, sa stáva ideálnym jedlom pre rodinné obedy a slávnostné príležitosti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (38 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, obed, ľahké, bežný deň, česká, ľahký, pečenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Bravčová plec plnená údeným syrom.

Pridať komentár