Bravčová plec plnená údeným syrom

Mäso jemne naklepeme, osolíme a poprášime paprikou. Na každý kus mäsa položíme plátok eidamu, koliesko salámu a guľôčku údeného syra.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 plátky bravčovej plece (možno aj stehno)
3 údené syry – uzlíky
3 kapary
3 plátky eidamu
3 kolieska suchého salámu výberového
soľ
mletá paprika
3 lyžičky hrubozrnnej horčice
1/2 kocky masoxu
olej
Postup varenia podľa receptu
Mäso jemne naklepeme, osolíme a posypeme trochu paprikou.
Na každý kúsok mäsa umiestnime plátok eidamu, koliesko salámy, guľôčku údeného syra a kapary. Všetky strany zviažeme ako mešec a upevníme niťou. Celý balíček potrieme lyžičkou horčice.
Na lyžici horúceho oleja rýchlo osmažíme zo všetkých strán.
Potom pridáme horúcu vodu do výšky 2 centimetrov, vmiešame rozdrobený kúsok masoxu a prekryté dáme piecť do rúry na 200°C zhruba na 40 minút. Priebežne polievame výpekom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bravčová plec plnená údeným syrom
Bravčová plec plnená údeným syrom je obľúbené české jedlo, ktoré spája šťavnaté mäso s intenzívnou chuťou syra. Tento pokrm sa pripravuje z vysoko kvalitnej bravčovej plece, do ktorej sa vkladajú plátky údeného syra, často doplneného bylinkami a korením na zvýraznenie chuti. Pri pečení sa syr rozplynie a vytvorí lahodnú, krémovú náplň, ktorá dodá mäsu nezameniteľnú chuť. Vhodne podávaná s prílohou, ako sú zemiakové knedlíky alebo dusená zelenina, sa stáva ideálnym jedlom pre rodinné obedy a slávnostné príležitosti.