Bravčové plátky s fazuľkami a chrenom

Mäso nakrájame na menšie plátky, ľahko ich naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji ich z oboch strán osmažíme. Keď sú plátky takmer mäkké, vyberieme ich…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
600 g bravčovej kýty
soľ
piper
olej
1 lyžica masla
1 lyžica hladkej múky
sklenená sterilizovaných fazúl
asi 3 lyžice kečupu (najlepšie domáceho)
2 strúčiky cesnaku
kúsok čerstvého chrenu
Postup varenia podľa receptu
Mäso nakrájame na tenké plátky, ľahko je naklepeme, osolíme a opepríme, potom ich opečieme na rozohriatom oleji z oboch strán.
Mäso, ktoré je takmer mäkké, vyberieme a do výpeku dáme lyžicu masla. Pridáme múku a všetko premiešame. Potom nalejeme trochu vody, pridáme scezené fazuľky, kečup a utretý cesnak so štipkou soli a krátko dusíme.
Mäso dáme späť do omáčky, prikryjeme a ešte chvíľu necháme dusiť. Prípadne pridáme trošku vody, ak je to potrebné.
Na tanieroch posypeme jedlo strúhaným chrenom.
Najvhodnejšou prílohou je ryža alebo rôzne formy zemiakov.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bravčové plátky s fazuľkami a chrenom
Bravčové plátky s fazuľkami a chrenom sú tradičné české jedlo, ktoré spája chute a textúry v dokonalej harmónii. Jemné bravčové mäso je marinované a potom šťavnato opečené, čo mu dodáva bohatú chuť. Fazuľky, často restované na masle, poskytujú svieži kontrast, zatiaľ čo chren dodáva jedlu pikantný nádych. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj výživné, ideálne pre rodinné obedy či slávnostné večere. S pečivom alebo zemiakmi sa stáva nezabudnuteľným zážitkom pre milovníkov českej kuchyne.