Bravčové plátky s fazuľkami a chrenom

Bravčové plátky s fazuľkami a chrenom
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Mäso nakrájame na menšie plátky, ľahko ich naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji ich z oboch strán osmažíme. Keď sú plátky takmer mäkké, vyberieme ich…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

600 g bravčovej kýty
soľ
piper
olej
1 lyžica masla
1 lyžica hladkej múky
sklenená sterilizovaných fazúl
asi 3 lyžice kečupu (najlepšie domáceho)
2 strúčiky cesnaku
kúsok čerstvého chrenu

Postup varenia podľa receptu

Mäso nakrájame na tenké plátky, ľahko je naklepeme, osolíme a opepríme, potom ich opečieme na rozohriatom oleji z oboch strán.

Mäso, ktoré je takmer mäkké, vyberieme a do výpeku dáme lyžicu masla. Pridáme múku a všetko premiešame. Potom nalejeme trochu vody, pridáme scezené fazuľky, kečup a utretý cesnak so štipkou soli a krátko dusíme.

Mäso dáme späť do omáčky, prikryjeme a ešte chvíľu necháme dusiť. Prípadne pridáme trošku vody, ak je to potrebné.

Na tanieroch posypeme jedlo strúhaným chrenom.

Najvhodnejšou prílohou je ryža alebo rôzne formy zemiakov.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Bravčové plátky s fazuľkami a chrenom

Bravčové plátky s fazuľkami a chrenom sú tradičné české jedlo, ktoré spája chute a textúry v dokonalej harmónii. Jemné bravčové mäso je marinované a potom šťavnato opečené, čo mu dodáva bohatú chuť. Fazuľky, často restované na masle, poskytujú svieži kontrast, zatiaľ čo chren dodáva jedlu pikantný nádych. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj výživné, ideálne pre rodinné obedy či slávnostné večere. S pečivom alebo zemiakmi sa stáva nezabudnuteľným zážitkom pre milovníkov českej kuchyne.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (41 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: Zelenina, bravčové mäso, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, vyprážanie, pikantné, dusenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Bravčové plátky s fazuľkami a chrenom.

Pridať komentár