Pečené koleno

Pečené koleno
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 90 minút
Porcie: 1

Plánujete usporiadať oslavu s priateľmi alebo rodinou? Vyskúšajte recept, ktorý z kúsku bravčového mäsa vytvorí skvelú delikatesu k vychladenému pivu.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 bravčové údené koleno
1 veľká cibuľa
Podravka (korenie)
4 strúčiky cesnaku
grilovacie korenie

Postup varenia podľa receptu

Do tlakového hrnca vložíme polené koleno, nakrájanú cibuľu, jednu lyžicu grilovacieho korenia a prelisovaný cesnak podľa chuti, a pridáme aj trochu Podravky. Prilijeme 2 deci vody a varíme, kým nie je mäso mäkké.

Potom položíme do pekáča aj so omáčkou. Vložíme do rúry a pečieme na 200 °C asi 30 minút, aby bola kôrka pekne chrumkavá.

Podávame s chlebom, chrenom, horčicou a pivom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečené koleno

Pečené koleno je tradičné české jedlo, ktoré si získalo srdce mnohých gurmánov. Je to bravčové koleno, ktoré sa najprv marinovalo v korenistej zmesi a potom pečené do chrumkava. Pri správnej príprave má jemné mäso s delikátnymi šťavnatými chuťami a chrumkavú kôrku. Často sa podáva s kysaným kapustou a knedľami, čo zaisťuje dokonalú harmóniu chutí. Pečené koleno je obľúbené na akciách a oslavách, kde prináša veľa zábavy a skvelú atmosféru.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (38 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: Zelenina, bravčové mäso, varenie, ľahké, sviatočné / nedeľné, večera, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, bezlepkové, pečenie, zimné recepty, večierky a oslavy, silvester

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pečené koleno.

Pridať komentár