Pečené koleno

Plánujete usporiadať oslavu s priateľmi alebo rodinou? Vyskúšajte recept, ktorý z kúsku bravčového mäsa vytvorí skvelú delikatesu k vychladenému pivu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 bravčové údené koleno
1 veľká cibuľa
Podravka (korenie)
4 strúčiky cesnaku
grilovacie korenie
Postup varenia podľa receptu
Do tlakového hrnca vložíme polené koleno, nakrájanú cibuľu, jednu lyžicu grilovacieho korenia a prelisovaný cesnak podľa chuti, a pridáme aj trochu Podravky. Prilijeme 2 deci vody a varíme, kým nie je mäso mäkké.
Potom položíme do pekáča aj so omáčkou. Vložíme do rúry a pečieme na 200 °C asi 30 minút, aby bola kôrka pekne chrumkavá.
Podávame s chlebom, chrenom, horčicou a pivom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečené koleno
Pečené koleno je tradičné české jedlo, ktoré si získalo srdce mnohých gurmánov. Je to bravčové koleno, ktoré sa najprv marinovalo v korenistej zmesi a potom pečené do chrumkava. Pri správnej príprave má jemné mäso s delikátnymi šťavnatými chuťami a chrumkavú kôrku. Často sa podáva s kysaným kapustou a knedľami, čo zaisťuje dokonalú harmóniu chutí. Pečené koleno je obľúbené na akciách a oslavách, kde prináša veľa zábavy a skvelú atmosféru.