Vepřová panenka po holandsku

Grilovaná bravčová panenka, pokrytá aromatickou bylinkovou zmesou a servírovaná so zeleným chřestom a delikátnou holandskou omáčkou, sa určite stane vaším novým…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 bravčové panenky
soľ
pepř
zväzok zeleného chřestu
olej
lyžica masla
pažítka
petržlenová vňať
saturejka
tymián
mandľové lupienky
Holandská omáčka
125 g masla
2 čerstvé žĺtky
2 lyžice suchého bieleho vína
1 čajová lyžička dijonskej horčice
soľ
pepř
Postup varenia podľa receptu
Rúru predhrejeme na 160 °C.
Najprv opražíme mandľové lupienky na suchej panvici a potom ich dáme na bok.
Panenku umyjeme, osolíme a okoreníme. Na panvici, ktorá môže ísť aj do rúry, rozohrejeme olej a mäso na ňom rýchlo opečieme zo všetkých strán.
Panvicu umiestnime do rúry a pečieme približne 12-15 minút. Potom ju vyberieme z rúry a necháme na teplom mieste, aby odpočívala ešte 5 minút.
Chren dôkladne prepláchneme, odstránime tvrdé konce a pridáme ho do vriacej osolenej vody.
Blanšírujeme ho na krátku dobu podľa hrúbky, aby zostal chrumkavý. Potom ho vyberieme z vody a necháme vychladnúť a odkvapkať.
Na začiatku prípravy omáčky rozpustíme maslo. V oddelenej mise zmiešame žĺtky, víno a horčicu a šľaháme, kým nedosiahneme hladkú konzistenciu. Misu umiestnime do vodného kúpeľa a za neustáleho šľahania pridávame rozpustené maslo, kým omáčka nezhustne. Nakoniec ju dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti.
Všetky bylinky dôkladne opláchneme, osušíme a nasekáme na malé kúsky. Potom ich dobre premiešame.
Na panvici zahrejeme lyžicu masla a na ňom orestujeme chren.
Obalíme panenku v bylinkách a nakrájame ju na kúsky.
Položíme chren na tanier, zalijeme ho omáčkou, pridáme k tomu mäso a posypeme mandľovými lupienkami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřová panenka po holandsku
Bravčová panenka po holandsky je lahodné jedlo z jemného bravčového mäsa, ktoré sa často pripravuje na slávnostné príležitosti. Mäso je marinované a potom pečené do zlatista, pričom si zachováva svoju šťavnatosť. Na úpravu sa zvyčajne používa omáčka na báze smotany a horčice, ktorá dodáva jedlu vynikajúci chuťový rozmer. Podáva sa často s zemiakovou kašou alebo pečenou zeleninou, čo z neho robí skvelý kulinársky zážitok pre všetkých milovníkov mäsa.