Vepřová panenka po holandsku

Vepřová panenka po holandsku
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Grilovaná bravčová panenka, pokrytá aromatickou bylinkovou zmesou a servírovaná so zeleným chřestom a delikátnou holandskou omáčkou, sa určite stane vaším novým…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 bravčové panenky
soľ
pepř
zväzok zeleného chřestu
olej
lyžica masla
pažítka
petržlenová vňať
saturejka
tymián
mandľové lupienky
Holandská omáčka
125 g masla
2 čerstvé žĺtky
2 lyžice suchého bieleho vína
1 čajová lyžička dijonskej horčice
soľ
pepř

Postup varenia podľa receptu

Rúru predhrejeme na 160 °C.

Najprv opražíme mandľové lupienky na suchej panvici a potom ich dáme na bok.

Panenku umyjeme, osolíme a okoreníme. Na panvici, ktorá môže ísť aj do rúry, rozohrejeme olej a mäso na ňom rýchlo opečieme zo všetkých strán.

Panvicu umiestnime do rúry a pečieme približne 12-15 minút. Potom ju vyberieme z rúry a necháme na teplom mieste, aby odpočívala ešte 5 minút.

Chren dôkladne prepláchneme, odstránime tvrdé konce a pridáme ho do vriacej osolenej vody.

Blanšírujeme ho na krátku dobu podľa hrúbky, aby zostal chrumkavý. Potom ho vyberieme z vody a necháme vychladnúť a odkvapkať.

Na začiatku prípravy omáčky rozpustíme maslo. V oddelenej mise zmiešame žĺtky, víno a horčicu a šľaháme, kým nedosiahneme hladkú konzistenciu. Misu umiestnime do vodného kúpeľa a za neustáleho šľahania pridávame rozpustené maslo, kým omáčka nezhustne. Nakoniec ju dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti.

Všetky bylinky dôkladne opláchneme, osušíme a nasekáme na malé kúsky. Potom ich dobre premiešame.

Na panvici zahrejeme lyžicu masla a na ňom orestujeme chren.

Obalíme panenku v bylinkách a nakrájame ju na kúsky.

Položíme chren na tanier, zalijeme ho omáčkou, pridáme k tomu mäso a posypeme mandľovými lupienkami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřová panenka po holandsku

Bravčová panenka po holandsky je lahodné jedlo z jemného bravčového mäsa, ktoré sa často pripravuje na slávnostné príležitosti. Mäso je marinované a potom pečené do zlatista, pričom si zachováva svoju šťavnatosť. Na úpravu sa zvyčajne používa omáčka na báze smotany a horčice, ktorá dodáva jedlu vynikajúci chuťový rozmer. Podáva sa často s zemiakovou kašou alebo pečenou zeleninou, čo z neho robí skvelý kulinársky zážitok pre všetkých milovníkov mäsa.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (38 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, špargľa, restovanie, varenie, obed, sviatočné / nedeľné, večera, slané, česká, slovenská, bylinky, večierky a oslavy, narodeniny, stredne náročný, európska, blanšírovanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vepřová panenka po holandsku.

Pridať komentár