Vepřová panenka po holandsky

Vepřová panenka po holandsky
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Grilovaná bravčová panenka obalená v aromatickom bylinkovom korení, servírovaná so zeleným chřestem a delikátnou holandskou omáčkou, sa zaručene stane vašou novou…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 bravčové panenky
soľ
piper
zväzok zeleného chřestu
olej
lyžica masla
petržlenová vňať
pažítka
saturejka
tymián
mandľové lupienky
Holandská omáčka
125 g masla
2 čerstvé žĺtky
2 lyžice suchého bieleho vína
1 lyžička dijonskej horčice
soľ
piper

Postup varenia podľa receptu

Predhrejeme rúru na 160 °C.

Najprv na suchej panvici opražíme mandľové lupienky a potom ich dáme bokom.

Panenku umyjeme, osolíme a okoreníme. Na panvici, ktorú môžeme použiť aj v rúre, zahrejeme olej a mäso rýchlo opečieme zo všetkých strán.

Panvicu vložíme do rúry a pečieme zhruba 12-15 minút. Potom ju vyberieme a na teplom mieste necháme ďalších 5 minút odpočívať.

Chren dôkladne opláchneme, odstránime drevnaté špičky a dáme ho do vriacej vody, ktorú sme osolili.

Blanšírujeme ho len na chvíľu podľa hrúbky, aby ostal chrumkavý. Potom ho vyberieme z vody, necháme vychladnúť a odkvapkať.

Najprv si na prípravu omáčky rozpustíme maslo. Potom v mise vyšľaháme žĺtky s vínom a horčicou do hladkej zmesi. Misku umiestnime do vodného kúpeľa a za nepretržitého šľahania pomaly pridávame rozpustené maslo, kým omáčka nezhustne. Podľa chuti ju osolíme a okoreníme.

Všetky bylinky operieme, vysušíme a nasekáme na malé kúsky. Potom ich dôkladne premiešame.

Na panvici zahrejeme lyžicu masla a potom do neho vložíme chren, ktorý ohrejeme.

Panenky pokryjeme bylinkovou zmesou a nakrájame ich na kúsky.

Chren vložíme na tanier, zalijeme omáčkou, pridáme k nemu mäso a posypeme mandľovými plátkami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřová panenka po holandsky

Vepřová panenka po holandsky je delikátna pokrm, ktorý spája šťavnatost bravčového mäsa s bohatou chuťou holandskej omáčky. Tento recept sa často pripravuje so syrom, žĺtkami a maslom, čo vytvára krémovú textúru a harmonickú chuť. Panenka sa zvyčajne len rýchlo opečie a potom podáva s omáčkou, ktorá ju dokonale dopĺňa. Tento pokrm je ideálny pre špeciálne príležitosti, kedy chcete ohromiť svojich hostí niečím výnimočným a chutným.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (38 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, špargľa, restovanie, varenie, obed, sviatočné / nedeľné, večera, slané, česká, slovenská, bylinky, večierky a oslavy, narodeniny, stredne náročný, európska, blanšírovanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vepřová panenka po holandsky.

Pridať komentár