Vepřová panenka po holandsky

Grilovaná bravčová panenka obalená v aromatickom bylinkovom korení, servírovaná so zeleným chřestem a delikátnou holandskou omáčkou, sa zaručene stane vašou novou…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 bravčové panenky
soľ
piper
zväzok zeleného chřestu
olej
lyžica masla
petržlenová vňať
pažítka
saturejka
tymián
mandľové lupienky
Holandská omáčka
125 g masla
2 čerstvé žĺtky
2 lyžice suchého bieleho vína
1 lyžička dijonskej horčice
soľ
piper
Postup varenia podľa receptu
Predhrejeme rúru na 160 °C.
Najprv na suchej panvici opražíme mandľové lupienky a potom ich dáme bokom.
Panenku umyjeme, osolíme a okoreníme. Na panvici, ktorú môžeme použiť aj v rúre, zahrejeme olej a mäso rýchlo opečieme zo všetkých strán.
Panvicu vložíme do rúry a pečieme zhruba 12-15 minút. Potom ju vyberieme a na teplom mieste necháme ďalších 5 minút odpočívať.
Chren dôkladne opláchneme, odstránime drevnaté špičky a dáme ho do vriacej vody, ktorú sme osolili.
Blanšírujeme ho len na chvíľu podľa hrúbky, aby ostal chrumkavý. Potom ho vyberieme z vody, necháme vychladnúť a odkvapkať.
Najprv si na prípravu omáčky rozpustíme maslo. Potom v mise vyšľaháme žĺtky s vínom a horčicou do hladkej zmesi. Misku umiestnime do vodného kúpeľa a za nepretržitého šľahania pomaly pridávame rozpustené maslo, kým omáčka nezhustne. Podľa chuti ju osolíme a okoreníme.
Všetky bylinky operieme, vysušíme a nasekáme na malé kúsky. Potom ich dôkladne premiešame.
Na panvici zahrejeme lyžicu masla a potom do neho vložíme chren, ktorý ohrejeme.
Panenky pokryjeme bylinkovou zmesou a nakrájame ich na kúsky.
Chren vložíme na tanier, zalijeme omáčkou, pridáme k nemu mäso a posypeme mandľovými plátkami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřová panenka po holandsky
Vepřová panenka po holandsky je delikátna pokrm, ktorý spája šťavnatost bravčového mäsa s bohatou chuťou holandskej omáčky. Tento recept sa často pripravuje so syrom, žĺtkami a maslom, čo vytvára krémovú textúru a harmonickú chuť. Panenka sa zvyčajne len rýchlo opečie a potom podáva s omáčkou, ktorá ju dokonale dopĺňa. Tento pokrm je ideálny pre špeciálne príležitosti, kedy chcete ohromiť svojich hostí niečím výnimočným a chutným.