Zapečené bravčové kotlety

Zapečené bravčové kotlety
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Olúpané zemiaky nakrájame na kolieska, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a vložíme do zapekacej misy. Pečieme zhruba 18-22 minút pri teplote 170°-190°C.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 bravčové kotlety
zemiaky
100 g eidamu
2 vajcia
cherry paradajky
olej
soľ
korenie (a ďalej korenie podľa chuti)

Postup varenia podľa receptu

Olúpeme zemiaky, nakrájame ich na plátky, osolíme a okoreníme, zalejeme olejom a umiestnime do zapekacej misy.

Pečieme približne 18 až 22 minút pri teplote medzi 170° a 190°C.

Bravčové kotlety jemne naklepeme, osolíme a podľa chuti okoreníme, potom ich rýchlo osmažíme z oboch strán na panvici. Následne ich dáme do zapekacej misy s zemiakmi a pečieme približne 25-30 minút.

Rozšľaháme vajíčka, vmiešame nastrúhaný syr a postupne to nanášame na kotlety.

Pridáme cherry paradajky a pečieme na 220°C približne 15 minút.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zapečené bravčové kotlety

Zapečené bravčové kotlety sú lahodným pokrmom, ktorý poteší každého milovníka mäsa. Tento recept spája šťavnaté bravčové kotlety s bohatou vrstvou jemného syra a aromatickej zeleniny. Príprava je jednoduchá — kotlety sa najprv osmahnú, potom sa zmiešajú s cibuľou, paprikou a korením, a nakoniec sa zapečú v trúbe do zlatista. Výsledkom je chutné a sýte jedlo, ktoré skvele ladí s zemiakovou prílohou alebo čerstvým šalátom. Zapečené bravčové kotlety sú ideálnou voľbou pre rodinnú večeru alebo slávnostné príležitosti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (30 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, paradajky, restovanie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie, z jedného pekáčika

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zapečené bravčové kotlety.

Pridať komentár