Zapečené bravčové kotlety

Olúpané zemiaky nakrájame na kolieska, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a vložíme do zapekacej misy. Pečieme zhruba 18-22 minút pri teplote 170°-190°C.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 bravčové kotlety
zemiaky
100 g eidamu
2 vajcia
cherry paradajky
olej
soľ
korenie (a ďalej korenie podľa chuti)
Postup varenia podľa receptu
Olúpeme zemiaky, nakrájame ich na plátky, osolíme a okoreníme, zalejeme olejom a umiestnime do zapekacej misy.
Pečieme približne 18 až 22 minút pri teplote medzi 170° a 190°C.
Bravčové kotlety jemne naklepeme, osolíme a podľa chuti okoreníme, potom ich rýchlo osmažíme z oboch strán na panvici. Následne ich dáme do zapekacej misy s zemiakmi a pečieme približne 25-30 minút.
Rozšľaháme vajíčka, vmiešame nastrúhaný syr a postupne to nanášame na kotlety.
Pridáme cherry paradajky a pečieme na 220°C približne 15 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zapečené bravčové kotlety
Zapečené bravčové kotlety sú lahodným pokrmom, ktorý poteší každého milovníka mäsa. Tento recept spája šťavnaté bravčové kotlety s bohatou vrstvou jemného syra a aromatickej zeleniny. Príprava je jednoduchá — kotlety sa najprv osmahnú, potom sa zmiešajú s cibuľou, paprikou a korením, a nakoniec sa zapečú v trúbe do zlatista. Výsledkom je chutné a sýte jedlo, ktoré skvele ladí s zemiakovou prílohou alebo čerstvým šalátom. Zapečené bravčové kotlety sú ideálnou voľbou pre rodinnú večeru alebo slávnostné príležitosti.