Marinované bravčové ražniči

Marinované bravčové ražniči
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 60 minút
Porcie: 4

Mäso nakrájame na kusy a cez noc ho marinujeme. Druhý deň potom striedavo napichujeme mäso, cibuľu a slaninu na špajle. Potom ich vložíme do pekáča a…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g bravčovej plece (alebo stehno, krkovička)
1 väčšia cibuľa
kúsok špeku
0,5 lyžičky hladkej múky
Marináda
1 lyžica oleja
1 lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
1 lyžica citrónovej šťavy
1 lyžica majoránu
1 lyžica horčice
1 lyžica utretého cesnaku

Postup varenia podľa receptu

Maso nakrájame na kúsky a cez noc ho dáme do marinády.

Druhý deň postupne navliekame mäso, cibuľu a slaninu na špajle.

Umistíme to do pekáča a pečieme približne hodinu, pričom občas podlievame vypečenou šťavou.

Po upečení vyberieme pokrm z pekáča. Vylejeme šťavu, posypeme ju trochou múky a pridáme trochu vody, aby sme získali omáčku. Necháme ju chvíľu povariť.

Ako príloha sa hodia pečené zemiaky, ale aj varené, hranolky alebo zeleninový šalát.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Marinované bravčové ražniči

Marinované bravčové ražniči sú obľúbeným jedlom, ktoré sa často podáva na grilovacích sedeniach a letných oslavách. Tento pokrm sa pripravuje marinovaním kusov bravčového mäsa v zmesi korenia, oleja a ďalších prísad, čo mu dodáva lahodnú chuť a šťavnatosť. Po marinovaní sa mäso napichuje na grilovacie špízy spolu s farebnou zeleninou, ako sú paprika a cibuľa. Potom sa pečie na grile alebo v rúre, kým nie je zlatohnedé a dobre prepečené. Bravčové ražniči sa často podávajú s chutnými dipmi a čerstvým chlebom.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (56 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie, bylinky, večierky a oslavy, marinovanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Marinované bravčové ražniči.

Pridať komentár