Marinované bravčové ražniči

Mäso nakrájame na kusy a cez noc ho marinujeme. Druhý deň potom striedavo napichujeme mäso, cibuľu a slaninu na špajle. Potom ich vložíme do pekáča a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g bravčovej plece (alebo stehno, krkovička)
1 väčšia cibuľa
kúsok špeku
0,5 lyžičky hladkej múky
Marináda
1 lyžica oleja
1 lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
1 lyžica citrónovej šťavy
1 lyžica majoránu
1 lyžica horčice
1 lyžica utretého cesnaku
Postup varenia podľa receptu
Maso nakrájame na kúsky a cez noc ho dáme do marinády.
Druhý deň postupne navliekame mäso, cibuľu a slaninu na špajle.
Umistíme to do pekáča a pečieme približne hodinu, pričom občas podlievame vypečenou šťavou.
Po upečení vyberieme pokrm z pekáča. Vylejeme šťavu, posypeme ju trochou múky a pridáme trochu vody, aby sme získali omáčku. Necháme ju chvíľu povariť.
Ako príloha sa hodia pečené zemiaky, ale aj varené, hranolky alebo zeleninový šalát.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Marinované bravčové ražniči
Marinované bravčové ražniči sú obľúbeným jedlom, ktoré sa často podáva na grilovacích sedeniach a letných oslavách. Tento pokrm sa pripravuje marinovaním kusov bravčového mäsa v zmesi korenia, oleja a ďalších prísad, čo mu dodáva lahodnú chuť a šťavnatosť. Po marinovaní sa mäso napichuje na grilovacie špízy spolu s farebnou zeleninou, ako sú paprika a cibuľa. Potom sa pečie na grile alebo v rúre, kým nie je zlatohnedé a dobre prepečené. Bravčové ražniči sa často podávajú s chutnými dipmi a čerstvým chlebom.