Krkovička s cibuľovou omáčkou

Krkovička s cibuľovou omáčkou
Doba prípravy: 90 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Na oleji osmažíme na tenké prúžky nakrájanú červenú cibuľu, osolíme, okoreníme a pridáme klinček s jalovcom. Potom podlieme vínom a pomarančovou šťavou.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 plátky krkovičky
soľ
pepř
korenie steakové (aké máme radi na minutkového mäsa)

Na omáčku
500 g červenej cibule (možno aj z bielej)
3 dcl červeného vína
šťava z 1 pomaranča
1 PL medu
1/2 l kostky bujónu alebo silného vývaru
2 hrebíčky
2 jalovce
soľ
pepř
olej

Postup varenia podľa receptu

Na oleji osmažíme na pásiky nakrájanú červenú cibuľu, osolíme ju, okoreníme a pridáme klinček a borievku.

Zalieme to vínom a pomarančovou šťavou, pridáme lyžicu medu a necháme to chvíľu povariť, aby sa to zredukovalo.

Potom pridáme vývar a varíme na slabom ohni minimálne hodinu, počas ktorej nechávame omáčku len mierne prebublávať, aby zhustla.

Pridáme dochucovadlá podľa potreby.

Mäso jemne naklepeme, osolíme, ochutíme a osmažíme na panvici.

Podávala som to s zemiakovým knedlíkom, ale akákoľvek zemiaková varianta bude určite tiež skvelá.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Krkovička s cibuľovou omáčkou

Krkovička s cibuľovou omáčkou je tradičné české jedlo, ktoré poteší každého milovníka mäsa. Šťavnaté bravčové krkovičky sa pomaly pečú, aby sa dosiahla dokonalá krehkosť. Cibuľová omáčka, pripravená z karamelizovanej cibule, vývaru a korenín, dodáva pokrmu bohatú chuť a jemnú sladkosť. Toto jedlo sa často podáva s knedľami alebo zemiakmi, ktoré skvele sajú omáčku. Krkovička s cibuľovou omáčkou je ideálnou voľbou pre rodinné obedy alebo slávnostné večere.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (36 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: Zelenina, bravčové mäso, omáčky, restovanie, varenie, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, vyprážanie, náročné, náročný, večierky a oslavy, zeleninové omáčky, citrusy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Krkovička s cibuľovou omáčkou.

Pridať komentár