Krkovička s cibuľovou omáčkou

Na oleji osmažíme na tenké prúžky nakrájanú červenú cibuľu, osolíme, okoreníme a pridáme klinček s jalovcom. Potom podlieme vínom a pomarančovou šťavou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 plátky krkovičky
soľ
pepř
korenie steakové (aké máme radi na minutkového mäsa)
Na omáčku
500 g červenej cibule (možno aj z bielej)
3 dcl červeného vína
šťava z 1 pomaranča
1 PL medu
1/2 l kostky bujónu alebo silného vývaru
2 hrebíčky
2 jalovce
soľ
pepř
olej
Postup varenia podľa receptu
Na oleji osmažíme na pásiky nakrájanú červenú cibuľu, osolíme ju, okoreníme a pridáme klinček a borievku.
Zalieme to vínom a pomarančovou šťavou, pridáme lyžicu medu a necháme to chvíľu povariť, aby sa to zredukovalo.
Potom pridáme vývar a varíme na slabom ohni minimálne hodinu, počas ktorej nechávame omáčku len mierne prebublávať, aby zhustla.
Pridáme dochucovadlá podľa potreby.
Mäso jemne naklepeme, osolíme, ochutíme a osmažíme na panvici.
Podávala som to s zemiakovým knedlíkom, ale akákoľvek zemiaková varianta bude určite tiež skvelá.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Krkovička s cibuľovou omáčkou
Krkovička s cibuľovou omáčkou je tradičné české jedlo, ktoré poteší každého milovníka mäsa. Šťavnaté bravčové krkovičky sa pomaly pečú, aby sa dosiahla dokonalá krehkosť. Cibuľová omáčka, pripravená z karamelizovanej cibule, vývaru a korenín, dodáva pokrmu bohatú chuť a jemnú sladkosť. Toto jedlo sa často podáva s knedľami alebo zemiakmi, ktoré skvele sajú omáčku. Krkovička s cibuľovou omáčkou je ideálnou voľbou pre rodinné obedy alebo slávnostné večere.