Vepřová panenka s mrkvou a hríbmi

Vepřová panenka s mrkvou a hríbmi
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

Nakrájame panenku na tenké plátky a stlačíme ich dlňou. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánom a rozmarínom. Mäso dáme do misky a pridáme lyžicu...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

200 g bravčovej panenky
2 stredne veľké mrkvy
4 menšie šampiňóny
1 čajová lyžička masla
1 polievková lyžica olivového oleja
soľ
piper
tymian
rozmarín

Postup varenia podľa receptu

Nakrájame panenku na tenké plátky a ľahko ich stlačíme dlaňou. Osolíme, okoreníme a posypeme tymiánom a rozmarínom. Mäso dáme do misky, pridáme lyžicu olivového oleja a necháme odpočívať približne jednu hodinu.

Na nepriľnavej panvici rozpustíme maslo, pridáme očistenú panenku a mrkvu nakrájanú na kolieska. Všetko spoločne opečieme približne 10 minút, počas ktorých panenku otáčame. Potom pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a opečieme ešte asi 5 minút, kým šampiňóny nezmäknú.

S troškou vody alebo vývaru zmes podlieme a len krátko povaríme. Servírujeme s zemiakovou kašou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřová panenka s mrkvou a hríbmi

Bravčová panenka s mrkvou a hubami je lahodný pokrm, ktorý spája jemnosť bravčového mäsa s chuťou čerstvej zeleniny. Bravčová panenka, známa svojou šťavnatosťou, sa skvele dopĺňa s karamelizovanou mrkvou a výbornými hubami. Pri príprave je dôležité mäso správne ochutiť a opiecť na panvici, aby si zachovalo svoju šťavnatosť. Táto kombinácia je ideálnou voľbou pre rodinnú večeru alebo slávnostnú udalosť, kedy chcete potešiť svojich hostí chutným a zdravým jedlom.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (39 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: Zelenina, bravčové mäso, huby, restovanie, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, česká, ľahký, dusenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vepřová panenka s mrkvou a hríbmi.

Pridať komentár