Vepřová panenka s mrkvou a hríbmi

Nakrájame panenku na tenké plátky a stlačíme ich dlňou. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánom a rozmarínom. Mäso dáme do misky a pridáme lyžicu...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g bravčovej panenky
2 stredne veľké mrkvy
4 menšie šampiňóny
1 čajová lyžička masla
1 polievková lyžica olivového oleja
soľ
piper
tymian
rozmarín
Postup varenia podľa receptu
Nakrájame panenku na tenké plátky a ľahko ich stlačíme dlaňou. Osolíme, okoreníme a posypeme tymiánom a rozmarínom. Mäso dáme do misky, pridáme lyžicu olivového oleja a necháme odpočívať približne jednu hodinu.
Na nepriľnavej panvici rozpustíme maslo, pridáme očistenú panenku a mrkvu nakrájanú na kolieska. Všetko spoločne opečieme približne 10 minút, počas ktorých panenku otáčame. Potom pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a opečieme ešte asi 5 minút, kým šampiňóny nezmäknú.
S troškou vody alebo vývaru zmes podlieme a len krátko povaríme. Servírujeme s zemiakovou kašou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřová panenka s mrkvou a hríbmi
Bravčová panenka s mrkvou a hubami je lahodný pokrm, ktorý spája jemnosť bravčového mäsa s chuťou čerstvej zeleniny. Bravčová panenka, známa svojou šťavnatosťou, sa skvele dopĺňa s karamelizovanou mrkvou a výbornými hubami. Pri príprave je dôležité mäso správne ochutiť a opiecť na panvici, aby si zachovalo svoju šťavnatosť. Táto kombinácia je ideálnou voľbou pre rodinnú večeru alebo slávnostnú udalosť, kedy chcete potešiť svojich hostí chutným a zdravým jedlom.