Dušené kaleráby s údeným mäsom

Na panvici osmahneme svetlú cibuľovú jíšku, potom prilievame trochu studeného údeného vývaru a dobre premiešame, aby sa nevytvorili hrudky. Následne pridáme na hranolčeky…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Kedlubs
údená varená krkovička
studený údený vývar
maslo
hladká múka
cibuľa
ocot
cukor
soľ
Postup varenia podľa receptu
Na panvici osmažíme svetlú cibulovú jíšku, potom pridáme malé množstvo studeného údeného vývaru a dobre premiešame, aby sa netvorili hrudky.
Potom pridáme na kocky nakrájané kelbasy k hranolkám, osolíme ich a dusíme. Podľa potreby prilievame vývar. Na záver pridáme ohriate mäso a dochutíme octom a cukrom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Dušené kaleráby s údeným mäsom
Dusené kaleráby s údeným mäsom sú tradičným jedlom, ktoré poteší nielen chuťové poháriky, ale aj priaznivcov jednoduchej a výživnej kuchyne. Kaleráby, bohaté na vitamíny a minerály, sú dusené do mäkka, čo im dodáva jemnú chuť. Údené mäso potom pokrmu propůjčuje výraznú arómu a sýtosť. Toto jedlo je možné podávať ako hlavný chod, ale skvele sa hodí aj ako príloha. Príprava je jednoduchá a rýchla, čo z neho robí ideálnu voľbu pre rodinný obed alebo večeru.