Dušené kaleráby s údeným mäsom

Dušené kaleráby s údeným mäsom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Na panvici osmahneme svetlú cibuľovú jíšku, potom prilievame trochu studeného údeného vývaru a dobre premiešame, aby sa nevytvorili hrudky. Následne pridáme na hranolčeky…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

Kedlubs
údená varená krkovička
studený údený vývar
maslo
hladká múka
cibuľa
ocot
cukor
soľ

Postup varenia podľa receptu

Na panvici osmažíme svetlú cibulovú jíšku, potom pridáme malé množstvo studeného údeného vývaru a dobre premiešame, aby sa netvorili hrudky.

Potom pridáme na kocky nakrájané kelbasy k hranolkám, osolíme ich a dusíme. Podľa potreby prilievame vývar. Na záver pridáme ohriate mäso a dochutíme octom a cukrom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Dušené kaleráby s údeným mäsom

Dusené kaleráby s údeným mäsom sú tradičným jedlom, ktoré poteší nielen chuťové poháriky, ale aj priaznivcov jednoduchej a výživnej kuchyne. Kaleráby, bohaté na vitamíny a minerály, sú dusené do mäkka, čo im dodáva jemnú chuť. Údené mäso potom pokrmu propůjčuje výraznú arómu a sýtosť. Toto jedlo je možné podávať ako hlavný chod, ale skvele sa hodí aj ako príloha. Príprava je jednoduchá a rýchla, čo z neho robí ideálnu voľbu pre rodinný obed alebo večeru.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (49 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: Zelenina, bravčové mäso, varenie, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, ľahký, pre začiatočníkov, vyprážanie, zimné recepty, dusenie, sladkokyslé, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Dušené kaleráby s údeným mäsom.

Pridať komentár