Dusené bravčové na víne s slivkami

Dusené bravčové na víne s slivkami
Doba prípravy: 70 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Mäso najprv umyjeme a nakrájame na kocky. Na panvici zahrejeme olej a mäso opečieme zo všetkých strán, potom ho dáme nabok. Odlijeme prebytočný olej a zvyšok šťavy dáme variť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

600 g bravčového plecka
1 cibuľa na plátky
400 ml bieleho vína
300 ml kuracieho vývaru
150 g sušených vypeckovaných sliviek
2 lyžice hladkej múky
2 lyžice olivového oleja
1 lyžica masla
soľ
pepř
petržlenová vňať
sezam na ozdobu

Postup varenia podľa receptu

Mäso očistíme a nakrájame na kúsky. Na panvici zohrejeme olej a mäso na ňom opražíme zo všetkých strán, potom ho dáme stranou. Slejeme olej a zvyšok výpeku povaríme s časťou vývaru.

Na panvici roztopíme maslo a na ňom osmažíme cibuľu nakrájanú na kolieska. Potom prisypeme múku a krátko ju osmažíme. Následne pridáme mäso a šťavu z neho, jemne premiešame a zalejeme vínom a vývarom tak, aby bolo mäso takmer pod hladinou. Osolíme, okoreníme a dusíme pod pokrievkou približne 45 minút, občas zamiešame.

Pridáme slivky a ďalej varíme bez pokrievky na miernom ohni asi 45 minút, kým nie je mäso mäkké a omáčka nezhustne. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a sezamom a podávame s zemiakovou kašou alebo kroketami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Dusené bravčové na víne s slivkami

Dušené bravčové na víne s slivkami je lahodné jedlo, ktoré spája jemnosť mäsa s bohatou chuťou vína a sladkosťou sliviek. Tento pokrm sa pomaly varí, čo zaisťuje, že bravčové mäso je mäkké a šťavnaté, a slivky dodávajú jedinečnú ovocnú chuť. Ideálne je podávať ho s knedľami alebo zemiakmi, aby si každý mohol vychutnať omáčku. V kombinácii s červeným vínom sa stáva skvelou voľbou pre rodinné oslavy alebo zvláštne príležitosti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (32 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, ovocie, restovanie, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, dusenie, stredne náročný, francúzska

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Dusené bravčové na víne s slivkami.

Pridať komentár