Dusené bravčové na víne s slivkami

Mäso najprv umyjeme a nakrájame na kocky. Na panvici zahrejeme olej a mäso opečieme zo všetkých strán, potom ho dáme nabok. Odlijeme prebytočný olej a zvyšok šťavy dáme variť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
600 g bravčového plecka
1 cibuľa na plátky
400 ml bieleho vína
300 ml kuracieho vývaru
150 g sušených vypeckovaných sliviek
2 lyžice hladkej múky
2 lyžice olivového oleja
1 lyžica masla
soľ
pepř
petržlenová vňať
sezam na ozdobu
Postup varenia podľa receptu
Mäso očistíme a nakrájame na kúsky. Na panvici zohrejeme olej a mäso na ňom opražíme zo všetkých strán, potom ho dáme stranou. Slejeme olej a zvyšok výpeku povaríme s časťou vývaru.
Na panvici roztopíme maslo a na ňom osmažíme cibuľu nakrájanú na kolieska. Potom prisypeme múku a krátko ju osmažíme. Následne pridáme mäso a šťavu z neho, jemne premiešame a zalejeme vínom a vývarom tak, aby bolo mäso takmer pod hladinou. Osolíme, okoreníme a dusíme pod pokrievkou približne 45 minút, občas zamiešame.
Pridáme slivky a ďalej varíme bez pokrievky na miernom ohni asi 45 minút, kým nie je mäso mäkké a omáčka nezhustne. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a sezamom a podávame s zemiakovou kašou alebo kroketami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Dusené bravčové na víne s slivkami
Dušené bravčové na víne s slivkami je lahodné jedlo, ktoré spája jemnosť mäsa s bohatou chuťou vína a sladkosťou sliviek. Tento pokrm sa pomaly varí, čo zaisťuje, že bravčové mäso je mäkké a šťavnaté, a slivky dodávajú jedinečnú ovocnú chuť. Ideálne je podávať ho s knedľami alebo zemiakmi, aby si každý mohol vychutnať omáčku. V kombinácii s červeným vínom sa stáva skvelou voľbou pre rodinné oslavy alebo zvláštne príležitosti.