Vepřová krkovička na šampiňónoch

Cibuľu nakrájame na malé kúsky a osmažíme ju na oleji alebo sádle. Mäso rozkrájame na menšie kúsky alebo plátky, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a ľahko…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg bravčovej krkovičky
3 stredné cibule
250 g čerstvých šampiňónov
plnotučná horčica
mletý kmín
soľ
piper
sladká paprika
hladká múka na zahuštenie (alebo hotová jíška)
olej alebo masť
Postup varenia podľa receptu
Cibuľu jemne nakrájame a opečieme na oleji alebo masti. Mäso nakrájame na kusy alebo plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a jemne potrieme plnotučnou horčicou.
Na osmaženú cibuľu dáme mäso, posypeme ho mletým rascou a sladkou paprikou. Prilejeme trochu vody a krátko povaříme.
Po približne pätnástich minútach prilievame vodu a varíme do mäkka. Keď je mäso mäkké (približne za hodinu), pridáme nakrájané šampiňóny a varíme ďalších 20 až 30 minút. Nakoniec omáčku zahustíme jíškou alebo hladkou múkou a podávame s ryžou alebo houskovými knedlíkmi.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřová krkovička na šampiňónoch
Vepřová krkovička na žampiónoch je obľúbené slovenské jedlo, ktoré sa vyznačuje svojou šťavnatosťou a bohatou chuťou. Mäso sa najprv opečie do zlatista, potom sa na ňom restujú čerstvé žampióny, ktoré dodávajú pokrmu jedinečnú chuť a arómu. Dochutené cesnakom, cibuľou a bylinkami sa stáva vynikajúcim hlavným chodom, ideálnym pre rodinné oslavy alebo nedeľný obed. Jedlo sa tradične podáva s zemiakmi alebo knedľami a omáčkou, ktorá skvele doplní všetky chute.