Vepřová krkovička na šampiňónoch

Vepřová krkovička na šampiňónoch
Doba prípravy: 120 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 6

Cibuľu nakrájame na malé kúsky a osmažíme ju na oleji alebo sádle. Mäso rozkrájame na menšie kúsky alebo plátky, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a ľahko…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg bravčovej krkovičky
3 stredné cibule
250 g čerstvých šampiňónov
plnotučná horčica
mletý kmín
soľ
piper
sladká paprika
hladká múka na zahuštenie (alebo hotová jíška)
olej alebo masť

Postup varenia podľa receptu

Cibuľu jemne nakrájame a opečieme na oleji alebo masti. Mäso nakrájame na kusy alebo plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a jemne potrieme plnotučnou horčicou.

Na osmaženú cibuľu dáme mäso, posypeme ho mletým rascou a sladkou paprikou. Prilejeme trochu vody a krátko povaříme.

Po približne pätnástich minútach prilievame vodu a varíme do mäkka. Keď je mäso mäkké (približne za hodinu), pridáme nakrájané šampiňóny a varíme ďalších 20 až 30 minút. Nakoniec omáčku zahustíme jíškou alebo hladkou múkou a podávame s ryžou alebo houskovými knedlíkmi.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřová krkovička na šampiňónoch

Vepřová krkovička na žampiónoch je obľúbené slovenské jedlo, ktoré sa vyznačuje svojou šťavnatosťou a bohatou chuťou. Mäso sa najprv opečie do zlatista, potom sa na ňom restujú čerstvé žampióny, ktoré dodávajú pokrmu jedinečnú chuť a arómu. Dochutené cesnakom, cibuľou a bylinkami sa stáva vynikajúcim hlavným chodom, ideálnym pre rodinné oslavy alebo nedeľný obed. Jedlo sa tradične podáva s zemiakmi alebo knedľami a omáčkou, ktorá skvele doplní všetky chute.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (31 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, huby, restovanie, varenie, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vepřová krkovička na šampiňónoch.

Pridať komentár