Vepřové medailónky z panenky na cesnaku

Vepřové medailónky z panenky na cesnaku
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 35 minút
Porcie: 4

Medailónky z bravčovej panenky s cesnakom, slaninou a tymiánom môžete ľahko pripraviť aj na poslednú chvíľu. Rýchla úprava mäsa je ideálna vždy, keď…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

800 g bravčovej panenky
150 g krájané slaniny
1 veľká cibuľa
6 strúčikov cesnaku
2 lyžice sádla
6 vetvičiek tymiánu
soľ
mletý čierny korenie

Postup varenia podľa receptu

Mäso nakrájame na plátky, každý plátok obalíme slaninou a zabezpečíme špajdľou. Osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na masti približne 3-5 minút, podľa toho, ako veľmi prepečené ho chceme mať.

Do panvice dáme nakrájanú cibuľu na kliny, zvyšok slaniny a plátky cesnaku a všetko spoločne osmažíme.

Pridáme trochu vody alebo vývaru, tymián a krátko povaríme. Ak je potrebné zahustenie omáčky, mierne posypeme polohrubou múkou a ešte chvíľu povaríme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřové medailónky z panenky na cesnaku

Bravčové medailónky z panenky na cesnaku sú lahodným jedlom, ktoré poteší každého milovníka mäsa. Tento delikátny recept spája jemné kúsky bravčovej panenky s intenzívnou chuťou cesnaku, ktorý dodáva jedlu nezameniteľný charakter. Medailónky sa často podávajú s prílohou, ako sú zemiakové pyré alebo sezónna zelenina, čo vytvára vyváženú a chutnú porciu. Ideálne na rodinnú večeru alebo špeciálne príležitosti, skvele sa hodí k vybranému vínu. Pripravte sa na gastronomický zážitok, ktorý vás nadchne!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, restovanie, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, dusenie, stredne náročný

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vepřové medailónky z panenky na cesnaku.

Pridať komentár