Vepřové medailónky z panenky na cesnaku

Medailónky z bravčovej panenky s cesnakom, slaninou a tymiánom môžete ľahko pripraviť aj na poslednú chvíľu. Rýchla úprava mäsa je ideálna vždy, keď…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
800 g bravčovej panenky
150 g krájané slaniny
1 veľká cibuľa
6 strúčikov cesnaku
2 lyžice sádla
6 vetvičiek tymiánu
soľ
mletý čierny korenie
Postup varenia podľa receptu
Mäso nakrájame na plátky, každý plátok obalíme slaninou a zabezpečíme špajdľou. Osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na masti približne 3-5 minút, podľa toho, ako veľmi prepečené ho chceme mať.
Do panvice dáme nakrájanú cibuľu na kliny, zvyšok slaniny a plátky cesnaku a všetko spoločne osmažíme.
Pridáme trochu vody alebo vývaru, tymián a krátko povaríme. Ak je potrebné zahustenie omáčky, mierne posypeme polohrubou múkou a ešte chvíľu povaríme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřové medailónky z panenky na cesnaku
Bravčové medailónky z panenky na cesnaku sú lahodným jedlom, ktoré poteší každého milovníka mäsa. Tento delikátny recept spája jemné kúsky bravčovej panenky s intenzívnou chuťou cesnaku, ktorý dodáva jedlu nezameniteľný charakter. Medailónky sa často podávajú s prílohou, ako sú zemiakové pyré alebo sezónna zelenina, čo vytvára vyváženú a chutnú porciu. Ideálne na rodinnú večeru alebo špeciálne príležitosti, skvele sa hodí k vybranému vínu. Pripravte sa na gastronomický zážitok, ktorý vás nadchne!