Trhnuté bravčové mäso na pive

Trhnuté bravčové mäso na pive
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Bravčové mäso nakrájame na kocky, osolíme, opepríme a okoreníme rascou podľa chuti. Ošúpané cibule nakrájame a osmažíme na masti do sklovita. Potom pridáme…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

cca 1 kg bravčového pleca alebo krkovičky
2 veľké cibule
cca 5 väčších strúčikov cesnaku
soľ
mletý čierny korenie
drvený kmín
cca 0,5 l piva na podliatie, podľa chuti svetlé alebo čierne 10°
Ďalej podľa chuti
cibule
horčica plnotučná alebo dijonská...
nakladané uhorky
nakladané feferónky alebo kozie rohy...
chlieb alebo pečivo

Postup varenia podľa receptu

Bravčové mäso nakrájame na kocky, dochutíme soľou, korením a rascou podľa svojej chuti.

Olúpané cibuľe nakrájame a osmažíme na masti, kým nezmäknú. Potom pridáme pripravené mäso, ktoré na cibuľke restujeme a občas premiešame, aby sa osmažilo. Keď sa vyvarí šťava, pridáme nasekaný cesnak a necháme ho rozvoňať. Môžeme pridať aj bylinky podľa chuti. Následne všetko zalejeme pivom a pomaly dusíme, kým mäso úplne nezmäkne, pričom občas premiešame a podlievame podľa potreby. Mäso dusíme tak dlho, až sa pri miešaní začne rozpadať na vlákna.

Vychladnuté mäso rozdelíme pomocou vidlíc alebo ho rozšťucháme s výpekom. Keď je úplne vychladnuté, dochutíme ho podľa vlastných preferencií horčicou, nasekanou cibuľou a prípadne osolíme a okoreníme. Môžeme zvoliť obyčajnú, červenú alebo jarnú cibuľu.

Trhané bravčové mäso servírujeme s čerstvým chlebom alebo pečivom, môžeme ho ozdobiť uhorkou alebo feferonkou a ak chceme, môžeme ich pridať k mäsu podľa chuti.

Bravčové mäso na trhanie je možné tiež pripraviť v rúre, kde zmiešame dochutené mäso s cibuľou a cesnakom, pridáme pivo, zakryjeme a pečieme pri teplote okolo 180 °C, kým sa mäso nerozpadne na vlákna.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Trhnuté bravčové mäso na pive

Trhané bravčové mäso na pive je delikátny a aromatický pokrm, ktorý poteší milovníkov mäsa. Mäso je pomaly varené v pive, čo mu dodáva jedinečnú chuť a zjemňuje vlákna. Tento spôsob prípravy zabezpečuje, že je mäso šťavnaté a ľahko sa trhá na kusy. Ideálne sa podáva s čerstvým chlebom alebo ako náplň do tortíl. Trhané bravčové mäso na pive je skvelou voľbou pre rodinné oslavy či grilovanie s priateľmi, kde každý ocení jeho bohatú chuť a arómu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (27 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: Zelenina, bravčové mäso, restovanie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, dusenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Trhnuté bravčové mäso na pive.

Pridať komentár