Bravčové kotlety na zelenine

Mäso jemne naklepeme, prípadne na kocky a po okrajoch narežeme. Osolíme a okoreníme z oboch strán, jednu stranu obalíme v múke a na druhej...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 bravčové kotlety (môžu byť aj plátky krkovičky)
1 plátok zeleru
1 petržlen
1 väčšia mrkva
1 cibuľa
hladká múka
sladká mletá paprika
soľ
korenie
1 bobkový list
1 lyžica sádla alebo oleja
vývar (voda s kúskom masoxu)
Postup varenia podľa receptu
Mäso jemne rozklepeme a na kosti a okolo okrajov urobíme malé rezy. Osolíme a okoreníme obe strany, jednu stranu posypeme múkou a druhú mierne sladkou paprikou. Koreňovú zeleninu (cibuľu, mrkvu, zeler, petržlen) nakrájame na drobné kocky.
Na panvici zohrejeme tuk a rýchlo opečieme mäso z oboch strán, potom ho vyberieme. Do tuku pridáme nakrájanú cibuľu a zeleninu, ktoré osmažíme, a zalejeme asi 3 dl horúceho vývaru alebo vody. Obsah panvice presunieme do zapekacej misy alebo pekáča, vložíme tam bobkový list, pridáme opečené mäso a zakryjeme. V predhriatej rúre pečieme približne 20 minút na 170 stupňoch. Potom zložíme pokrievku, pridáme podľa potreby vývar alebo vodu a odkryté dopiekame približne 30 minút, pričom zvýšime teplotu na 180 stupňov.
Mäkké mäso vyberieme a pridáme tekutinu, aby bolo v správnom množstve, a zahustíme tmavšou jíškou zo sádla. Dobre povaríme, mäso vrátime do omáčky, necháme ho prehriať a potom podávame. K jedlu sa hodí rôzne prílohy, ako sú houskové alebo zemiakové knedlíky, zemiaky, cestoviny alebo ryža.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bravčové kotlety na zelenine
Bravčové kotlety na zelenine sú lahodným jedlom, ktoré spája šťavnatosť mäsa s čerstvosťou zeleniny. Tento recept zvyčajne zahŕňa marinované kotlety, ktoré sa opiekajú na panvici alebo grile, a podávajú sa na lôžku z cibule, papriky, cukety a mrkvy. Bravčové kotlety si zachovávajú svoju šťavnatosť vďaka krátkemu času prípravy a kombinácia s voňavou zeleninou dodáva jedlu sviežosť a zdravé živiny. Jednoduché na prípravu, ideálne na rodinnú večeru alebo víkendový obed.