Vepřové mäso na hubách v jednom hrnci

Vepřové mäso na hubách v jednom hrnci
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 50 minút
Porcie: 8

Do bravčových plátkov s hubami môžeme využiť mrazené huby, ktoré sme si nazbierali v lete. Cibuľa, ktorá sa pridá do základu, obohatí chuť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

8 plátkov bravčového mäsa
1 väčšia cibuľa
2-3 lyžice oleja
soľ
200 ml vývaru (podľa potreby)
mletý čierny korenie
mletý rascu
sladká paprika
hryby (žampiony)
grilovacie korenie
1 lyžica hladkej múky (alebo podľa potreby)

Postup varenia podľa receptu

Mäso jemne rozklepeme, pridáme soľ a korenie. Cibuľu olúpeme, nakrájame na malé kúsky a osmahneme na rozpálenom oleji do zlata.

Na cibuľu dáme plátky mäsa a osmahneme ich z oboch strán, aby sa mäso uzavrelo. Pridáme huby (môžu byť mrazené alebo šampiňóny) a všetky koreniny. Podlejeme vývarom.

Mäso dusíme alebo pečieme v rúre približne 45 minút, kým nezmäkne.

Na konci zahustíme omáčku múkou rozpustenou vo vode a ešte ju necháme pomaly variť. Konzistenciu upravíme pridaním vývaru, a ak potrebujeme viac omáčky, použijeme viac múky.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřové mäso na hubách v jednom hrnci

Bravčové mäso na hubách v jednom hrnci je lahodný pokrm, ktorý poteší každého milovníka slovenskej kuchyne. Kombinácia krehkého bravčového mäsa a chutných húb vytvára harmonickú a výživnú zmes, ktorá sa varí dohromady, čo šetrí čas aj riady. Pridaním korenia a zeleniny, ako sú cibuľa a mrkva, získate plnú a bohatú chuť. Tento jednoduchý recept je ideálny pre rodinný obed alebo večeru, kedy si môžete vychutnať domácu pohodu a teplé jedlo bez zbytočnej práce v kuchyni.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (46 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: Zelenina, bravčové mäso, huby, omáčky, restovanie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie, jesenné, dusenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vepřové mäso na hubách v jednom hrnci.

Pridať komentár