Vepřové mäso na hubách v jednom hrnci

Do bravčových plátkov s hubami môžeme využiť mrazené huby, ktoré sme si nazbierali v lete. Cibuľa, ktorá sa pridá do základu, obohatí chuť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
8 plátkov bravčového mäsa
1 väčšia cibuľa
2-3 lyžice oleja
soľ
200 ml vývaru (podľa potreby)
mletý čierny korenie
mletý rascu
sladká paprika
hryby (žampiony)
grilovacie korenie
1 lyžica hladkej múky (alebo podľa potreby)
Postup varenia podľa receptu
Mäso jemne rozklepeme, pridáme soľ a korenie. Cibuľu olúpeme, nakrájame na malé kúsky a osmahneme na rozpálenom oleji do zlata.
Na cibuľu dáme plátky mäsa a osmahneme ich z oboch strán, aby sa mäso uzavrelo. Pridáme huby (môžu byť mrazené alebo šampiňóny) a všetky koreniny. Podlejeme vývarom.
Mäso dusíme alebo pečieme v rúre približne 45 minút, kým nezmäkne.
Na konci zahustíme omáčku múkou rozpustenou vo vode a ešte ju necháme pomaly variť. Konzistenciu upravíme pridaním vývaru, a ak potrebujeme viac omáčky, použijeme viac múky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřové mäso na hubách v jednom hrnci
Bravčové mäso na hubách v jednom hrnci je lahodný pokrm, ktorý poteší každého milovníka slovenskej kuchyne. Kombinácia krehkého bravčového mäsa a chutných húb vytvára harmonickú a výživnú zmes, ktorá sa varí dohromady, čo šetrí čas aj riady. Pridaním korenia a zeleniny, ako sú cibuľa a mrkva, získate plnú a bohatú chuť. Tento jednoduchý recept je ideálny pre rodinný obed alebo večeru, kedy si môžete vychutnať domácu pohodu a teplé jedlo bez zbytočnej práce v kuchyni.