Pork pieces in sweet and sour sauce

Bravčové mäso umyjeme a nakrájame na malé kusy alebo rezančeky. Tieto kusy premiešame s múkou, škrobom alebo solamylom, pridáme vajíčko a štipku soli.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
5 strúčikov cesnaku
5 lyžíc oleja
štipka soli
1 vajce
2 polievkové lyžice octu
2 cibule
1 čajová lyžička zázvoru
1 polievková lyžica škrobu
1 polievková lyžica škrobu
1 čajová lyžička glutasolu
2 lyžice cukru kryštálového
1 lyžica hladkej múky
2 dcl mäsového vývaru
2 lyžice sójovej omáčky
olej na vyprážanie
2 balíčky ryže vo varných sáčkoch
500 g chudého bravčového mäsa
Postup varenia podľa receptu
Mäso z prasiatka dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky alebo prúžky. Tieto kúsky následne zmiešame s múkou, škrobom alebo solamylom, pridáme vajíčko a štipku soli. Necháme zmes odpočívať približne hodinu, zatiaľ čo si pripravíme omáčku a uvaríme ryžu.
Ryžu varíme v osolenej vriacej vode približne 15 minút podľa inštrukcií na obale. Najpohodlnejšie je pripravovať ryžu vo varných vreckách, ale môžeme tiež vybrať iný, kvalitnejší druh ryže.
Pripravíme omáčku. Olúpeme cibuľu a cesnak, cibuľu nakrájame na malé kúsky a cesnak na tenké plátky. Obe ingrediencie osmažíme takmer do zlatista na rozpálenom oleji. Potom ich zalijeme masovým vývarom a pridáme cukor, ocot, zázvor, glutasol a sójovú omáčku.
Škrob zmiešame s približne 2 lyžicami studenej vody a potom ho za stálych miešaní vlijeme do omáčky. Omáčku privedieme k varu, neustále miešame a varíme po dobu 5 minút, kým sa sladkokyslá omáčka nezahustí a nezíska lesklý vzhľad.
Na panvici zahrejeme olej a na vysokej teplote osmahneme marinované kúsky bravčového mäsa. Mäso je obalené v cestíčku, takže počas smaženia jednotlivé kusy oddeľujeme vareškou, aby sa nespojili a pekli sa rovnomerne. Usmažíme ich do ružova.
Uvarenú ryžu dáme na taniere, posypeme ju osmaženým bravčovým mäsom a zakápneme sladkokyslou omáčkou. Môžeme pridať aj nasekanú zelenú cibuľku na ozdobu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pork pieces in sweet and sour sauce
Bravčové kúsky v sladilokyslej omáčke sú obľúbené jedlo, ktoré kombinuje krehké mäso s osviežujúcou chuťou. Toto jedlo sa pripravuje z marinovaného bravčového mäsa, ktoré je pečené alebo smažené do zlatista. Sladilokyslá omáčka, vyrobená z ananásového džúsu, octu a sójovej omáčky, dodáva jedlu jedinečný zážitok. Často sa podáva s ryžou alebo rezancami a doplnené zeleninou, čo jeho chuť ďalej obohacuje. Bravčové kúsky v sladilokyslej omáčke sú dokonalou voľbou pre milovníkov ázijskej kuchyne.