Vepřové kotletky na čiernom pive

Mäso nakrájame na kúsky, posypeme ho grilovacím korením, pridáme 4 lyžice horčice, korenie a soľ (ak grilovacie korenie už soľ obsahuje,…).
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg bravčovej kotlety (môže byť aj krkovička, záleží ako veľmi máte radi chudé)
1 čierne pivo
150 g anglickej slaniny
4 lyžice plnotučnej horčice
1 veľká cibuľa
4 lyžice hladkej múky
1/2 ks sáčku grilovacieho korenia
pepř
kmín
olej
mastný tuk
Postup varenia podľa receptu
Mäso nakrájame na kocky, pridáme grilovacie korenie, štyri polievkové lyžice horčice, korenie a soľ (ak grilovacie korenie už obsahuje soľ, soľ nedávame). Necháme marinovať v chladničke, ideálne cez noc.
Na panvičke zahrejeme olej a sadlo, pridáme nakrájanú cibuľu a slaninu a restujeme ich až do zlatista. Potom pridáme marinovanú zmes a opäť restujeme, kým sa mäso neopraží zo všetkých strán. Následne prilievame čierne pivo a mäso dusíme pod pokrievkou, kým nezmäkne, čo trvá približne hodinu. Môžeme tiež prilievať vývar.
Akonáhle je mäso mäkké, pripravíme si hladkú múku do hrnčeka a pomaly ju zmiešame so studenou vodou. Postupne pridávame zmes do omáčky, kým nedosiahneme požadovanú hustotu. Potom ešte povaríme asi 10 minút a môžeme podať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřové kotletky na čiernom pive
Vepřové kotletky na čiernom pive sú lahodným pokrmom českej kuchyne, ktorý spája šťavnatosť bravčového mäsa s bohatou chuťou čierneho piva. Pri príprave sa kotletky marinujú a následne dusia, čo im dodáva jemnosť a aromatickú hĺbku. Čierne pivo, často doplnené bylinkami a korením, vytvára omáčku, ktorá výborne ladí s tradičnými prílohami, ako sú knedle alebo zemiaky. Tento pokrm je ideálnou voľbou pre slávnostné príležitosti aj rodinné obedy, ktoré potešia každého milovníka českej gastronómie.