Vepřové kotletky na čiernom pive

Vepřové kotletky na čiernom pive
Doba prípravy: 90 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 8

Mäso nakrájame na kúsky, posypeme ho grilovacím korením, pridáme 4 lyžice horčice, korenie a soľ (ak grilovacie korenie už soľ obsahuje,…).

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg bravčovej kotlety (môže byť aj krkovička, záleží ako veľmi máte radi chudé)
1 čierne pivo
150 g anglickej slaniny
4 lyžice plnotučnej horčice
1 veľká cibuľa
4 lyžice hladkej múky
1/2 ks sáčku grilovacieho korenia
pepř
kmín
olej
mastný tuk

Postup varenia podľa receptu

Mäso nakrájame na kocky, pridáme grilovacie korenie, štyri polievkové lyžice horčice, korenie a soľ (ak grilovacie korenie už obsahuje soľ, soľ nedávame). Necháme marinovať v chladničke, ideálne cez noc.

Na panvičke zahrejeme olej a sadlo, pridáme nakrájanú cibuľu a slaninu a restujeme ich až do zlatista. Potom pridáme marinovanú zmes a opäť restujeme, kým sa mäso neopraží zo všetkých strán. Následne prilievame čierne pivo a mäso dusíme pod pokrievkou, kým nezmäkne, čo trvá približne hodinu. Môžeme tiež prilievať vývar.

Akonáhle je mäso mäkké, pripravíme si hladkú múku do hrnčeka a pomaly ju zmiešame so studenou vodou. Postupne pridávame zmes do omáčky, kým nedosiahneme požadovanú hustotu. Potom ešte povaríme asi 10 minút a môžeme podať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřové kotletky na čiernom pive

Vepřové kotletky na čiernom pive sú lahodným pokrmom českej kuchyne, ktorý spája šťavnatosť bravčového mäsa s bohatou chuťou čierneho piva. Pri príprave sa kotletky marinujú a následne dusia, čo im dodáva jemnosť a aromatickú hĺbku. Čierne pivo, často doplnené bylinkami a korením, vytvára omáčku, ktorá výborne ladí s tradičnými prílohami, ako sú knedle alebo zemiaky. Tento pokrm je ideálnou voľbou pre slávnostné príležitosti aj rodinné obedy, ktoré potešia každého milovníka českej gastronómie.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (45 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, restovanie, varenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, marinovanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vepřové kotletky na čiernom pive.

Pridať komentár