P bravčová roláda s pečeňovou nádivkou

P bravčová roláda s pečeňovou nádivkou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 120 minút
Porcie: 7

Táto pečená roláda sa hodí nielen na obed alebo večeru, ale môžeme ju tiež ponúknuť ako súčasť studeného bufetu. Takže pre svoje…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

800 g bravčového mäsa (alebo chudý brzlík, kýta ...)
200 g pečene (morčacie alebo bravčové)
2 rožky (dva dni staré)
2 vajcia
200 ml mlieka (podľa potreby)
soľ
mletý čierny korenie
tamari omáčka (alebo sójová)
sušený cesnak
mast
1 lyžica pikantnej horčice
3 plátky naložených sušených paradajok
2 hrste čerstvého medvedieho cesnaku
100 g údenej slaniny
1 lyžica medu

Postup varenia podľa receptu

Rohlíky nakrájajte na kocky, osmažte na masti dozlatista a vložte do misy.

Mlieko zmiešajte so žĺtkami a do misy vložte rohlíky, ktoré potom polejte.

Na panvici na masti osmahnite nakrájané očistené pečeň, dochuťte tamari alebo sójovou omáčkou a podľa chuti pridajte korenie a soľ.

Do zmesi primiešajte nakrájané paradajky. Pečeň s masťou jemne premiešajte s namočenými rohlíkmi a nakoniec do zmesi zapracujte ušľahaný sneh z bielkov.

Mäso nakrájajte, starostlivo ho naklepte na tenko a rozložte na papier na pečenie alebo na priesvitnú kuchynskú fóliu tak, aby malo tvar menšieho plechu na pečenie.

Osoľte, potrete horčicou a pridajte cesnakové listy.

Na listy cesnaku položte pripravenú pečeňovú zmes a dôkladne ju zabalte do fólie.

Do pekáča vložte plátky slaniny, na ne opatrne položte roládu spojom dolu (bez fólie alebo papiera) a pridajte zbytok drobno nakrájanej slaniny (ak je mäso tučnejšie, slaninu môžete vynechať).

Trochu podlite vodou – skutočne len málo – a prikryté pečte v rúre pomaly, aspoň dve hodiny.

Keď bude mäso hotové, zmiešajte med s trochou vody, potrete s ním celú roládu a nechajte ju ešte chvíľu dopiecť odkrytú.

Čo ste ešte nevedeli o recepte P bravčová roláda s pečeňovou nádivkou

Bravčová roladá s pečeňovou náplňou je tradičný český pokrm, ktorý získava srdcia mnohých gurmánov. Mäkko bravčové mäso je šetrne plnené chutnou pečeňovou náplňou, ktorá je zvyčajne dochutená bylinkami a korením. Táto kombinácia prináša dokonalú harmóniu chutí, ktorá sa skvele hodí k zemiakom alebo knedlíkom. Roláda sa často podáva s omáčkou, ktorá dotiahne jedlo k dokonalosti. Je to pokrm, ktorý nielen skvele vyzerá, ale aj báječne chutí, a nájde si miesto na každom slávnostnom stole.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (32 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, restovanie, obed, sviatočné / nedeľné, večera, česká, pečenie, pokrmy z vnútorností, náročné, náročný, večierky a oslavy, jarná, medvedí cesnak

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu P bravčová roláda s pečeňovou nádivkou.

Pridať komentár