Pikantné bravčové panenky s bylinkami a zemiakovými špalíčkami

Pikantné bravčové panenky s bylinkami a zemiakovými špalíčkami
Doba prípravy: 60 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

Odstránime blany z panny, potrieme ju olejom, osolíme a okoreníme, a potom ju necháme hodinu odpočívať. Na panvici rozpálime nakrájanú slaninu a na nej následne opečieme…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 bábika
olej na potretie mäsa
soľ
pepř
60 g anglickej slaniny
sušené bylinky (tymian, rozmarín, libeček, petržlen)
1 dl portského vína
lyžička hladkej múky
lyžica worcesterskej omáčky
štipka čili korenia
lyžica sójovej omáčky
trochu vývaru
lyžička masla

Zemiakové špalíčky
500 g zemiakov varených v šupke deň predtým
soľ
1 vajce
150 g hrubej múky

Postup varenia podľa receptu

Panenku očistíme od blán, potom ju potrieme olejom, osolíme a okoreníme a na hodinu ju necháme odpočívať.

Na panvici osmažíme nakrájanú slaninu a následne na nej dôkladne orestujeme panenku zo všetkých strán. Okořeníme bylinkami, prilijeme víno a pridáme worcesterovú a sójovú omáčku.

Mäso pečieme približne 20 minút, potom ho vytiahneme, posypeme bylinkami a čili korením, zabalíme do alobalu a necháme v teple ďalších 10 minút.

Smažený tuk vysmažíme, posypeme trochu múky, premiešame, prilijeme vývar, povaříme a na záver pridáme lyžičku masla.

Olúpeme zemiaky, nastrúhame ich a zmiešame so soľou, vajíčkom a múkou, čím pripravíme cesto. Medzitým si pripravíme vriacu osolenú vodu. Z cesta vytvoríme valčeky a rozkrájame ich na rovnaké kúsky. Keď kúsky vložíme do vriacej vody, varíme ich, kým nevyplávajú, a potom ich ešte minútu varíme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pikantné bravčové panenky s bylinkami a zemiakovými špalíčkami

Ostrá bravčová panenka s bylinkami a zemiakovými špalíkmi je vynikajúci pokrm, ktorý poteší všetkých milovníkov mäsa. Šťavnatá panenka je marinovaná v aromatických bylinkách a korení, čo jej dodáva intenzívnu chuť. Je podávaná s chrumkavými zemiakovými špalíkmi, ktoré perfektne dopĺňajú jej jemnosť. Tento pokrm je ideálnou voľbou pre romantickú večeru alebo oslavu s priateľmi. Spojenie ostrosti a byliniek zaručuje nezabudnuteľný gastronomický zážitok.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (26 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: Zelenina, bravčové mäso, varenie, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, vyprážanie, náročné, náročný, štipľavé

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pikantné bravčové panenky s bylinkami a zemiakovými špalíčkami.

Pridať komentár