Pikantné bravčové panenky s bylinkami a zemiakovými špalíčkami

Odstránime blany z panny, potrieme ju olejom, osolíme a okoreníme, a potom ju necháme hodinu odpočívať. Na panvici rozpálime nakrájanú slaninu a na nej následne opečieme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 bábika
olej na potretie mäsa
soľ
pepř
60 g anglickej slaniny
sušené bylinky (tymian, rozmarín, libeček, petržlen)
1 dl portského vína
lyžička hladkej múky
lyžica worcesterskej omáčky
štipka čili korenia
lyžica sójovej omáčky
trochu vývaru
lyžička masla
Zemiakové špalíčky
500 g zemiakov varených v šupke deň predtým
soľ
1 vajce
150 g hrubej múky
Postup varenia podľa receptu
Panenku očistíme od blán, potom ju potrieme olejom, osolíme a okoreníme a na hodinu ju necháme odpočívať.
Na panvici osmažíme nakrájanú slaninu a následne na nej dôkladne orestujeme panenku zo všetkých strán. Okořeníme bylinkami, prilijeme víno a pridáme worcesterovú a sójovú omáčku.
Mäso pečieme približne 20 minút, potom ho vytiahneme, posypeme bylinkami a čili korením, zabalíme do alobalu a necháme v teple ďalších 10 minút.
Smažený tuk vysmažíme, posypeme trochu múky, premiešame, prilijeme vývar, povaříme a na záver pridáme lyžičku masla.
Olúpeme zemiaky, nastrúhame ich a zmiešame so soľou, vajíčkom a múkou, čím pripravíme cesto. Medzitým si pripravíme vriacu osolenú vodu. Z cesta vytvoríme valčeky a rozkrájame ich na rovnaké kúsky. Keď kúsky vložíme do vriacej vody, varíme ich, kým nevyplávajú, a potom ich ešte minútu varíme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pikantné bravčové panenky s bylinkami a zemiakovými špalíčkami
Ostrá bravčová panenka s bylinkami a zemiakovými špalíkmi je vynikajúci pokrm, ktorý poteší všetkých milovníkov mäsa. Šťavnatá panenka je marinovaná v aromatických bylinkách a korení, čo jej dodáva intenzívnu chuť. Je podávaná s chrumkavými zemiakovými špalíkmi, ktoré perfektne dopĺňajú jej jemnosť. Tento pokrm je ideálnou voľbou pre romantickú večeru alebo oslavu s priateľmi. Spojenie ostrosti a byliniek zaručuje nezabudnuteľný gastronomický zážitok.