Jednoduché vepřo-knedlo-zelo

Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 120 minút
Porcie: 4

Jedným z typických slovenských jedál je bezpochyby knedlo-zelo-vepřo. Ale nebojte sa, jeho príprava nie je až tak obtiažna. Podľa tohto receptu…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg bravčovej pečene (vcelku)
4 cibule
600 g sterilizovaného kapusty
Podľa potreby
hladká múka
celý kmín
kryštálový cukor
mletá paprika
sójová omáčka
olej
soľ
mletý korenie
Na podávanie
knedlík (houskový, zemiakový a pod.)

Postup varenia podľa receptu

Pekáč potrieme olejom. Na jemno nakrájame 3 cibule a umiestnime ich do pekáča. Omyté mäso nakrájame na väčšie kusy a pokladáme na cibuľu.

Paprikou posypeme, pridáme sójovú omáčku, osolíme a okoreníme, a zalijeme vodou tak, aby bolo mäso ponorené.

Vložíme do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme, kým mäso nezačne jemne odpadávať. Každých 15 minút je dobré kontrolovať a podlievať.

Kapustu vložíme do hrnca, posypeme rascou, osolíme, pridáme trochu vody a varíme 20 minút. Potom zahustíme múkou a necháme zhustnúť.

Na panvici osmahneme najemno nakrájanú cibuľu so štipkou cukru, až zhnedne. Vmíchame ju do kapusty. Servírujeme s zemiakovým knedlíkom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Jednoduché vepřo-knedlo-zelo

Jednoduché bravčové s knedľou a kyslou kapustou je tradičné české jedlo, ktoré sa skladá z pečeného bravčového mäsa, kyslej kapusty a knedlíkov. Toto srdnaté jedlo je obľúbené nielen v domácnostiach, ale aj v reštauráciách po celom Česku. Bravčové s knedľou a kyslou kapustou sa často podáva s omáčkou z výpeku, ktorá dodáva pokrmu chuťový rozmer. Kombinácia chutí mäsa, kyslej kapusty a jemných knedlíkov vytvára dokonalý gastronomický zážitok. Je to ideálna voľba pre milovníkov českej kuchyne.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (36 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, restovanie, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, prílohy, pečenie, kyslá kapusta, zimné recepty, dusenie, stredne náročný, zeleninové prílohy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Jednoduché vepřo-knedlo-zelo.

Pridať komentár