Jednoduché vepřo-knedlo-zelo

Jedným z typických slovenských jedál je bezpochyby knedlo-zelo-vepřo. Ale nebojte sa, jeho príprava nie je až tak obtiažna. Podľa tohto receptu…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg bravčovej pečene (vcelku)
4 cibule
600 g sterilizovaného kapusty
Podľa potreby
hladká múka
celý kmín
kryštálový cukor
mletá paprika
sójová omáčka
olej
soľ
mletý korenie
Na podávanie
knedlík (houskový, zemiakový a pod.)
Postup varenia podľa receptu
Pekáč potrieme olejom. Na jemno nakrájame 3 cibule a umiestnime ich do pekáča. Omyté mäso nakrájame na väčšie kusy a pokladáme na cibuľu.
Paprikou posypeme, pridáme sójovú omáčku, osolíme a okoreníme, a zalijeme vodou tak, aby bolo mäso ponorené.
Vložíme do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme, kým mäso nezačne jemne odpadávať. Každých 15 minút je dobré kontrolovať a podlievať.
Kapustu vložíme do hrnca, posypeme rascou, osolíme, pridáme trochu vody a varíme 20 minút. Potom zahustíme múkou a necháme zhustnúť.
Na panvici osmahneme najemno nakrájanú cibuľu so štipkou cukru, až zhnedne. Vmíchame ju do kapusty. Servírujeme s zemiakovým knedlíkom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Jednoduché bravčové s knedľou a kyslou kapustou je tradičné české jedlo, ktoré sa skladá z pečeného bravčového mäsa, kyslej kapusty a knedlíkov. Toto srdnaté jedlo je obľúbené nielen v domácnostiach, ale aj v reštauráciách po celom Česku. Bravčové s knedľou a kyslou kapustou sa často podáva s omáčkou z výpeku, ktorá dodáva pokrmu chuťový rozmer. Kombinácia chutí mäsa, kyslej kapusty a jemných knedlíkov vytvára dokonalý gastronomický zážitok. Je to ideálna voľba pre milovníkov českej kuchyne.