Vepřová roláda

Vepřová roláda
Doba prípravy: 150 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 8

Mäso nakrájame do tvaru "Z", rozvaľkáme na plát a jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a dáme na neho plátky anglickej slaniny.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

750 g krkovičky
100 g anglickej slaniny
2 vajcia
4 cherry rajčiaky
1 červená paprika
1 plechovka sterilizovaného hrachu
1 hrsť húb
horčica
sterilizované chilli papričky
soľ
korenie

Postup varenia podľa receptu

Mäso nakrájame do tvaru "Z", rozložíme na plát a jemne rozklepeme. Osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a pokladáme naň plátky anglickej slaniny, ktoré mierne potrieme chilli pastou.

Potom na slaninu nasypeme mletú papriku a zakryjeme ju pripravenou vaječnou omeletou, paprikou, paradajkami, hubami a sterilizovaným hráškom.

Zabalíme to a omotáme potravinárskym povrázkom. Pečieme zakryté v predhriatej rúre na 200 °C približne 90 minút, na záver odkryjeme a dopiekame na požadovanú farbu pri vyššej teplote.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřová roláda

Vepřová roláda je obľúbený pokrm, ktorý sa pripravuje z bravčového mäsa, zvyčajne z stehien alebo pleca. Mäso sa najprv naklepe, potom sa plní rôznymi ingredienciami, ako sú bylinky, cesnak, sušená šunka alebo zelenina. Roláda sa zvinie a pečie do zlata, čo jej dodáva výnimočnú chuť a šťavnatosť. Podáva sa často s zemiakovou prílohou alebo kyslou kapustou. Tento pokrm je obľúbený na slávnostných jedlách a je skvelým príkladom českej kuchyne.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (30 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: Zelenina, bravčové mäso, huby, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, pečenie, vyprážanie, večierky a oslavy, stredne náročný

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vepřová roláda.

Pridať komentár