Vepřová roláda

Mäso nakrájame do tvaru "Z", rozvaľkáme na plát a jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a dáme na neho plátky anglickej slaniny.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
750 g krkovičky
100 g anglickej slaniny
2 vajcia
4 cherry rajčiaky
1 červená paprika
1 plechovka sterilizovaného hrachu
1 hrsť húb
horčica
sterilizované chilli papričky
soľ
korenie
Postup varenia podľa receptu
Mäso nakrájame do tvaru "Z", rozložíme na plát a jemne rozklepeme. Osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a pokladáme naň plátky anglickej slaniny, ktoré mierne potrieme chilli pastou.
Potom na slaninu nasypeme mletú papriku a zakryjeme ju pripravenou vaječnou omeletou, paprikou, paradajkami, hubami a sterilizovaným hráškom.
Zabalíme to a omotáme potravinárskym povrázkom. Pečieme zakryté v predhriatej rúre na 200 °C približne 90 minút, na záver odkryjeme a dopiekame na požadovanú farbu pri vyššej teplote.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřová roláda
Vepřová roláda je obľúbený pokrm, ktorý sa pripravuje z bravčového mäsa, zvyčajne z stehien alebo pleca. Mäso sa najprv naklepe, potom sa plní rôznymi ingredienciami, ako sú bylinky, cesnak, sušená šunka alebo zelenina. Roláda sa zvinie a pečie do zlata, čo jej dodáva výnimočnú chuť a šťavnatosť. Podáva sa často s zemiakovou prílohou alebo kyslou kapustou. Tento pokrm je obľúbený na slávnostných jedlách a je skvelým príkladom českej kuchyne.