Cesnakovo-horčicové kotlety zapekané s údeným syrom

Cesnakovo-horčicové kotlety zapekané s údeným syrom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 3

Mäso jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Potom ho potrieme marinádou pripravenou z rozdrveného cesnaku, horčice a oleja. Nakoniec obalíme v strúhanke. Údená slanina…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 plátky kotlet
soľ
korenie
5 strúčikov cesnaku
1/2 polievkovej lyžice kremžskej horčice
2 polievkové lyžice plnotučnej horčice
2-3 polievkové lyžice oleja
strúhanka na obalenie
1 cibuľa
1 nožička domácej údenej klobásy
kúsok údenej slaniny
2 cm hrubý plátok masla
niekoľko plátkov údeného syra

Postup varenia podľa receptu

Mäso jemne naklepeme, pridáme soľ a korenie. Potom ho natrieme marinádou pripravenou z rozmačkaného cesnaku, horčice a oleja. Nakoniec obalíme v strúhanke.

Údenú slaninu nakrájame na kocky a spoločne s maslom, nakrájanou cibuľou a klobásou pomaly osmažíme na pekáči, kým nezískajú zlatistú farbu. Potom pridáme plátky mäsa a všetko orestujeme z oboch strán.

Rúru predhrejeme na 180°C, dáme pekáč do rúry a pečieme. Na mäkké mäso dáme plátky údeného syra a necháme ich rozplynúť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Cesnakovo-horčicové kotlety zapekané s údeným syrom

Cesnakovo-horčicové kotlety zapečené s údeným syrom predstavujú žiadané a lahodné jedlo, ktoré uspokojí aj náročných gurmánov. Šťavnaté kotlety sú marinované v cesnakovej a horčicovej omáčke, ktorá dodáva mäsu výraznú chuť. Po upečení sú pokryté vrstvou údeného syra, ktorý sa dokonale rozpustí a zvýrazní celkový kulinársky zážitok. Tento pokrm je ideálny nielen na rodinnú večeru, ale aj na slávnostné príležitosti, kde zaručene oslní všetkých hostí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (42 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, restovanie, obed, sviatočné / nedeľné, česká, náročné, náročný

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Cesnakovo-horčicové kotlety zapekané s údeným syrom.

Pridať komentár