Cesnakovo-horčicové kotlety zapekané s údeným syrom

Mäso jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Potom ho potrieme marinádou pripravenou z rozdrveného cesnaku, horčice a oleja. Nakoniec obalíme v strúhanke. Údená slanina…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 plátky kotlet
soľ
korenie
5 strúčikov cesnaku
1/2 polievkovej lyžice kremžskej horčice
2 polievkové lyžice plnotučnej horčice
2-3 polievkové lyžice oleja
strúhanka na obalenie
1 cibuľa
1 nožička domácej údenej klobásy
kúsok údenej slaniny
2 cm hrubý plátok masla
niekoľko plátkov údeného syra
Postup varenia podľa receptu
Mäso jemne naklepeme, pridáme soľ a korenie. Potom ho natrieme marinádou pripravenou z rozmačkaného cesnaku, horčice a oleja. Nakoniec obalíme v strúhanke.
Údenú slaninu nakrájame na kocky a spoločne s maslom, nakrájanou cibuľou a klobásou pomaly osmažíme na pekáči, kým nezískajú zlatistú farbu. Potom pridáme plátky mäsa a všetko orestujeme z oboch strán.
Rúru predhrejeme na 180°C, dáme pekáč do rúry a pečieme. Na mäkké mäso dáme plátky údeného syra a necháme ich rozplynúť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cesnakovo-horčicové kotlety zapekané s údeným syrom
Cesnakovo-horčicové kotlety zapečené s údeným syrom predstavujú žiadané a lahodné jedlo, ktoré uspokojí aj náročných gurmánov. Šťavnaté kotlety sú marinované v cesnakovej a horčicovej omáčke, ktorá dodáva mäsu výraznú chuť. Po upečení sú pokryté vrstvou údeného syra, ktorý sa dokonale rozpustí a zvýrazní celkový kulinársky zážitok. Tento pokrm je ideálny nielen na rodinnú večeru, ale aj na slávnostné príležitosti, kde zaručene oslní všetkých hostí.