Vepřové mäso so žampiónmi a ryžou

Vepřové mäso je skvelé a pomerne cenovo dostupné. Ak máte chuť na niečo lahodné, skúste si pripraviť plátky vepřového s hríbovým…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g bravčového mäsa (karé)
120 g cibule
200 g čerstvých šampiňónov
60 g oleja
celý rasca (alebo drvená)
mletý čierny korenie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Olúpeme cibuľu a nakrájame ju na kolieska. Húsy dôkladne očistíme, opláchneme a tiež ich nakrájame na kolieska. Bravčové mäso pokrájame na kocky, podobne ako na guľáš.
Na panvici zahrejeme olej, pridáme mäso a rýchlo ho osmahneme.
Akonáhle sa mäso zatiahne, pridajte soľ, nakrájanú cibuľu a ešte chvíľu spoločne restujte.
Mäso okořeníme kmínom a korením a pridáme trocha vody, aby sa na panvici nespálilo.
Varíme pod pokrievkou a prípadne pridávame vodu.
Akonáhle je mäso takmer mäkké, pridáme húsy, všetko premiešame a ešte chvíľu dusíme.
Ak sa omáčka zdá byť príliš riedka, môžeme ju zhustit malým množstvom hladkej múky rozpusenej vo vode a chvíľu ju povariť.
Servírujeme s ryžou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřové mäso so žampiónmi a ryžou
bravčové mäso so šampiňónmi a ryžou je chutné a sýte jedlo, ktoré ocení každý milovník dobrého jedla. Marinované bravčové mäso je opečené do zlatista a potom kombinované s jemnými šampiňónmi, ktoré pridávajú hĺbku chuti. Ryža, ako príloha, skvele absorbuje omáčku a dopĺňa celkový zážitok. Toto jedlo je ideálne na rodinnú večeru alebo posedenie s priateľmi, keďže spája jednoduchosť prípravy s vynikajúcou chuťou. Nezabudnite pridať čerstvé bylinky na zvýraznenie chuti!