Vepřové mäso so žampiónmi a ryžou

Vepřové mäso so žampiónmi a ryžou
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 60 minút
Porcie: 4

Vepřové mäso je skvelé a pomerne cenovo dostupné. Ak máte chuť na niečo lahodné, skúste si pripraviť plátky vepřového s hríbovým…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g bravčového mäsa (karé)
120 g cibule
200 g čerstvých šampiňónov
60 g oleja
celý rasca (alebo drvená)
mletý čierny korenie
soľ

Postup varenia podľa receptu

Olúpeme cibuľu a nakrájame ju na kolieska. Húsy dôkladne očistíme, opláchneme a tiež ich nakrájame na kolieska. Bravčové mäso pokrájame na kocky, podobne ako na guľáš.

Na panvici zahrejeme olej, pridáme mäso a rýchlo ho osmahneme.

Akonáhle sa mäso zatiahne, pridajte soľ, nakrájanú cibuľu a ešte chvíľu spoločne restujte.

Mäso okořeníme kmínom a korením a pridáme trocha vody, aby sa na panvici nespálilo.

Varíme pod pokrievkou a prípadne pridávame vodu.

Akonáhle je mäso takmer mäkké, pridáme húsy, všetko premiešame a ešte chvíľu dusíme.

Ak sa omáčka zdá byť príliš riedka, môžeme ju zhustit malým množstvom hladkej múky rozpusenej vo vode a chvíľu ju povariť.

Servírujeme s ryžou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřové mäso so žampiónmi a ryžou

bravčové mäso so šampiňónmi a ryžou je chutné a sýte jedlo, ktoré ocení každý milovník dobrého jedla. Marinované bravčové mäso je opečené do zlatista a potom kombinované s jemnými šampiňónmi, ktoré pridávajú hĺbku chuti. Ryža, ako príloha, skvele absorbuje omáčku a dopĺňa celkový zážitok. Toto jedlo je ideálne na rodinnú večeru alebo posedenie s priateľmi, keďže spája jednoduchosť prípravy s vynikajúcou chuťou. Nezabudnite pridať čerstvé bylinky na zvýraznenie chuti!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (47 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, huby, obed, ľahké, bežný deň, slané, česká, ľahký, slovenská, bezlepkové, dusenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vepřové mäso so žampiónmi a ryžou.

Pridať komentár