Vepřová krkovička na kvapke medu

Pripravíme marinádu: cibuľu a cesnak nakrájame na krúžky a dáme ich do misy. Potom pridáme kečup, horčicu, dressing a približne štipku rasce.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 plátky bravčovej krkovičky
3 menšie cibule
3 strúčiky cesnaku
3 polievkové lyžice kečupu
1 polievková lyžica horčice
2 lyžice francúzskeho dresingu
kmín celý
kari
provensálske korenie
soľ
pepper
grilovacie korenie
olej
med
Zemiaky
Postup varenia podľa receptu
Pripravíme marinádu tak, že cibuľu a cesnak nakrájame na kolieska a dáme ich do misy. Pridáme kečup, horčicu, dressing, približne štipku kmínu, asi kávovú lyžičku kari a približne polievkovú lyžicu provensálskych byliniek. Všetko dobre premiešame.
Naloženú krkovičku, ktorá bola predtým jemne osolená a opepřená, potrieme marinádou a necháme ju v mise odstáť cez noc.
Medzitým ošúpeme zemiaky, umyjeme ich a nakrájame na kocky podľa vlastného výberu. Potom ich dáme na plech, pokvapkáme olejom a vložíme do rúry na pečenie pri teplote približne 150°C, kým nebudú hotové.
Počas pečenia zemiakov ich podľa potreby posypeme grilovacím korením a pravidelne ich otáčame.
Na panvici osmažíme mäso z oboch strán na oleji spolu s marinádou a pridáme asi 4 kávové lyžice medu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřová krkovička na kvapke medu
Bravčová krkovička na kvapke medu je lahodné jedlo, ktoré spája šťavnaté mäso s jemnou sladkosťou medu. Príprava je jednoduchá - mäso sa marinuje v kombinácii medu, cesnaku a korenia, čo mu dodá výnimočnú chuť. Pomaly pečená krkovička sa na tanieri skvele dopĺňa s chrumkavou zeleninou alebo zemiakovým pyré. Tento recept je ideálny pre zvláštne príležitosti alebo rodinné obedy, keď chcete potešiť svojich blízkych vynikajúcim pokrmom, ktorý nesklame. Objavte čaro českej kuchyne s týmto chutným jedlom!