Vepřová krkovička na kvapke medu

Vepřová krkovička na kvapke medu
Doba prípravy: 45 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

Pripravíme marinádu: cibuľu a cesnak nakrájame na krúžky a dáme ich do misy. Potom pridáme kečup, horčicu, dressing a približne štipku rasce.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 plátky bravčovej krkovičky
3 menšie cibule
3 strúčiky cesnaku
3 polievkové lyžice kečupu
1 polievková lyžica horčice
2 lyžice francúzskeho dresingu
kmín celý
kari
provensálske korenie
soľ
pepper
grilovacie korenie
olej
med
Zemiaky

Postup varenia podľa receptu

Pripravíme marinádu tak, že cibuľu a cesnak nakrájame na kolieska a dáme ich do misy. Pridáme kečup, horčicu, dressing, približne štipku kmínu, asi kávovú lyžičku kari a približne polievkovú lyžicu provensálskych byliniek. Všetko dobre premiešame.

Naloženú krkovičku, ktorá bola predtým jemne osolená a opepřená, potrieme marinádou a necháme ju v mise odstáť cez noc.

Medzitým ošúpeme zemiaky, umyjeme ich a nakrájame na kocky podľa vlastného výberu. Potom ich dáme na plech, pokvapkáme olejom a vložíme do rúry na pečenie pri teplote približne 150°C, kým nebudú hotové.

Počas pečenia zemiakov ich podľa potreby posypeme grilovacím korením a pravidelne ich otáčame.

Na panvici osmažíme mäso z oboch strán na oleji spolu s marinádou a pridáme asi 4 kávové lyžice medu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vepřová krkovička na kvapke medu

Bravčová krkovička na kvapke medu je lahodné jedlo, ktoré spája šťavnaté mäso s jemnou sladkosťou medu. Príprava je jednoduchá - mäso sa marinuje v kombinácii medu, cesnaku a korenia, čo mu dodá výnimočnú chuť. Pomaly pečená krkovička sa na tanieri skvele dopĺňa s chrumkavou zeleninou alebo zemiakovým pyré. Tento recept je ideálny pre zvláštne príležitosti alebo rodinné obedy, keď chcete potešiť svojich blízkych vynikajúcim pokrmom, ktorý nesklame. Objavte čaro českej kuchyne s týmto chutným jedlom!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: Zelenina, bravčové mäso, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, prílohy, zemiakové, vyprážanie, marinovanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vepřová krkovička na kvapke medu.

Pridať komentár