Dobrá čokoládová poleva

Dobrá čokoládová poleva
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Taktiež máte radi čokoládu? Tak vás určite poteší čokoládová poleva na váš obľúbený múčnik.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

200 g kvalitnej čokolády na varenie
140 g ztuženého tuku
10 polievkových lyžíc horúcej vody

Postup varenia podľa receptu

Najprv si rozláme alebo nastrúhame čokoládu na varenie, nakrájame stužený tuk a spoločne roztopíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Potom prilievame horúcu vodu a metličkou opatrne zamiešame.

Následne môžeme čokoládovou polevou prelivať pripravený múčnik. Dobrú chuť!

Čo ste ešte nevedeli o recepte Dobrá čokoládová poleva

Dobrá čokoládová poleva je neodolateľnou súčasťou mnohých dezertov. Jej hladká textura a intenzívna chuť z nej robia ideálny doplnok k tortám, koláčom alebo muffinám. Pri výrobe tejto polevy je kľúčové použitie kvalitnej čokolády a čerstvej smotany, ktoré zabezpečia jej krémovitosť a bohatú chuť. Môžeme ju obohatiť aj vanilkovým extraktom alebo štipkou morskej soli pre ešte zaujímavejší chuťový profil. Dobrá čokoládová poleva nielen zdobí, ale aj vylepšuje každé cukrárske dielo, čím poteší všetkých milovníkov sladkého.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Glazúra
Štítky: Česká kuchyňa, polevy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Dobrá čokoládová poleva.

Pridať komentár