Rumová čokoládová poleva na dezert
Väčšina z nás si rada k káve dá niečo dobré. Dezert, zákusok a pod. A ak je s nejakou polevou, tým lepšie.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
20 dkg múčneho cukru
18 dkg masla
4 polievkové lyžice rumu
3 polievkové lyžice horúcej vody
4 dkg kakaového prášku
Postup varenia podľa receptu
Najprv si roztopíme kúsok masla, prilievame do neho horúcu vodu, rum a prisypeme do toho práškový cukor s kakaom. Všetky tieto suroviny pekne zmiešame. Chvíľu počkáme a potom aplikujeme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rumová čokoládová poleva na dezert
Rumová čokoládová poleva na múčnik je delikátna kombinácia bohatej chuti čokolády a jemnej arómy rumu, ktorá povyšuje každý dezert na vyššiu úroveň. Táto poleva sa tradične pripravuje roztopením kvalitnej čokolády s maslom, do ktorej sa následne pridáva rum na zvýraznenie chuti. Je ideálna na polievanie tort, báboviek či koláčov, ktorým dodá neodolateľný lesk a pikantný nádych. Jej jemná a krémová konzistencia sa ľahko rozprestiera po povrchu múčníka a uspokojí nielen vaše chuťové poháriky, ale aj estetické zmysly. Perfektná voľba pre každú príležitosť.