Rumová čokoládová poleva na dezert

Rumová čokoládová poleva na dezert
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Väčšina z nás si rada k káve dá niečo dobré. Dezert, zákusok a pod. A ak je s nejakou polevou, tým lepšie.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

20 dkg múčneho cukru
18 dkg masla
4 polievkové lyžice rumu
3 polievkové lyžice horúcej vody
4 dkg kakaového prášku

Postup varenia podľa receptu

Najprv si roztopíme kúsok masla, prilievame do neho horúcu vodu, rum a prisypeme do toho práškový cukor s kakaom. Všetky tieto suroviny pekne zmiešame. Chvíľu počkáme a potom aplikujeme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rumová čokoládová poleva na dezert

Rumová čokoládová poleva na múčnik je delikátna kombinácia bohatej chuti čokolády a jemnej arómy rumu, ktorá povyšuje každý dezert na vyššiu úroveň. Táto poleva sa tradične pripravuje roztopením kvalitnej čokolády s maslom, do ktorej sa následne pridáva rum na zvýraznenie chuti. Je ideálna na polievanie tort, báboviek či koláčov, ktorým dodá neodolateľný lesk a pikantný nádych. Jej jemná a krémová konzistencia sa ľahko rozprestiera po povrchu múčníka a uspokojí nielen vaše chuťové poháriky, ale aj estetické zmysly. Perfektná voľba pre každú príležitosť.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Glazúra
Štítky: Česká kuchyňa, polevy, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rumová čokoládová poleva na dezert.

Pridať komentár