Lahodný citrónový glazúra
![Lahodný citrónový glazúra](/i/sk/lahodny-citronovy-glazura.jpg)
Pripraviť dobrú polevu, ktorá drží, nesteká, nie je úplne jednoduché. Citrónová poleva je lahodná, svetlá a príjemne vonia.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
100 g múčneho cukru
1 polievková lyžica šťavy z citróna
1 polievková lyžica horúcej vody
Postup varenia podľa receptu
Najprv si rozmyslíme, na aký múčnik polevu potrebujeme. Ak to bude na veľký koláč, perník atď., množstvo zvýšime asi na 3x.
Najprv si vymačkáme citrónovú šťavu, potom pridáme horúcu vodu a dáme do väčšej misky.
Opatrne prisypávame práškový cukor a šľaháme do zhoustnutia. Vezmeme si k tomu na pomoc metličku alebo ak nemáme, použijeme polievkovú lyžicu a trezeme a trezeme, až vznikne hebká, hustá zmes.
Potom ihneď vlejeme zmes do stredu na vychladnutý múčnik a roztierame do strán príborovým nožom alebo stierkou.
Citrónovou polevou môžete zdobiť aj cukrovinky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Lahodný citrónový glazúra
Chutná citrónová poleva je sladká a osviežujúca prísada, ktorá dodá každému dezertu ten správny nádych sviežosti. Jej základ tvorí práškový cukor, ktorý sa zmieša s čerstvo vymačkanou citrónovou šťavou, aby vznikla krémová a hladká konzistencia. Tento skvostný topping sa skvele hodí k bábovkám, muffinom alebo tortám, ktorým propůjčí jemný kyslastý nádych. Jej príprava je jednoduchá, ale výsledok nadchne chuťou aj vôňou, ktorá okamžite zaujme. Ak túžite po dokonalom ochutení, s citrónovou polevou nikdy nešlápnete vedľa.