Tradičná bielková poleva
![Tradičná bielková poleva](/i/sk/tradicna-bielkova-poleva.jpg)
Cukrovinky, perníčky vždy vyzerajú lepšie ozdobené. S polevou si môžeme vyhrať a vytvoriť s ňou krásne ornamenty. Môžeme do toho zapojiť aj deti.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 vaječný bielok
150 g múčneho cukru
maličko potravinárskeho farbiva
Postup varenia podľa receptu
Pripravíme si vyššiu misku a metličku.
Vyklepeme vaječný bielok, dáme trošku potravinárskeho farbiva (ak chceme farebnú) a pomaly prisypávame práškový cukor. Ten sme si predtým niekoľkokrát preosiali cez sitko. Metličkou zašľahávame, kým nevznikne krásna, hladká, jemná poleva.
Odporúčam si vopred pripraviť cukrovinky, aby sme mohli ihneď po umiešaní polevu aplikovať. Rýchlo tuhne.
Hrajme sa a zdobme. Kreativite sa medze nekladú. Dobrú chuť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Tradičná bielková poleva
Tradičná bielková poleva je klasická cukrová poleva, ktorá sa často používa na dekoráciu medovníkov či tort. Skladá sa z bielkového základu, ktorý je vytvorený vyšľahaním vaječných bielkov s cukrom. Poleva je veľmi tuhej povahy, vďaka čomu sa perfektne hodí na jemné dekorácie. Môže sa ľahko farbiť potravinárskymi farbivami na dosiahnutie rôznorodých odtieňov, čo z nej robí ideálnu voľbu pre kreatívne pečenie a vytváranie dizajnov. Jej jemná chuť a textúra robia z tradičnej bielkovej polevy obľúbenú voľbu v cukrárskom umení.