Tradičná bielková poleva

Tradičná bielková poleva
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Cukrovinky, perníčky vždy vyzerajú lepšie ozdobené. S polevou si môžeme vyhrať a vytvoriť s ňou krásne ornamenty. Môžeme do toho zapojiť aj deti.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 vaječný bielok
150 g múčneho cukru
maličko potravinárskeho farbiva

Postup varenia podľa receptu

Pripravíme si vyššiu misku a metličku.

Vyklepeme vaječný bielok, dáme trošku potravinárskeho farbiva (ak chceme farebnú) a pomaly prisypávame práškový cukor. Ten sme si predtým niekoľkokrát preosiali cez sitko. Metličkou zašľahávame, kým nevznikne krásna, hladká, jemná poleva.

Odporúčam si vopred pripraviť cukrovinky, aby sme mohli ihneď po umiešaní polevu aplikovať. Rýchlo tuhne.

Hrajme sa a zdobme. Kreativite sa medze nekladú. Dobrú chuť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Tradičná bielková poleva

Tradičná bielková poleva je klasická cukrová poleva, ktorá sa často používa na dekoráciu medovníkov či tort. Skladá sa z bielkového základu, ktorý je vytvorený vyšľahaním vaječných bielkov s cukrom. Poleva je veľmi tuhej povahy, vďaka čomu sa perfektne hodí na jemné dekorácie. Môže sa ľahko farbiť potravinárskymi farbivami na dosiahnutie rôznorodých odtieňov, čo z nej robí ideálnu voľbu pre kreatívne pečenie a vytváranie dizajnov. Jej jemná chuť a textúra robia z tradičnej bielkovej polevy obľúbenú voľbu v cukrárskom umení.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Glazúra
Štítky: Česká kuchyňa, polevy, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Tradičná bielková poleva.

Pridať komentár