Čokoládová poleva na tortu
![Čokoládová poleva na tortu](/i/sk/cokoladova-poleva-na-tortu.jpg)
Čokoládová poleva na tortu je veľmi obľúbená.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
100 g múčne cukor
2 polievkové lyžice kakao
2 kocky kvalitná čokoláda
2 polievkové lyžice voda - horúca
50 g maslo
2 polievkové lyžice rum
Postup varenia podľa receptu
Na sporák si postavíme hrniec na vodný kúpeľ a nasypeme práškový cukor. Vlejeme roztopené maslo. Trešeme.
Hodíme dve kocky kvalitnej čokolády.
Kakao si zmiešame s vodou a vlejeme do základu. Prilijeme trochu rumu a všetko zamiešame.
Polevou pokryjeme upečený koláč.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Čokoládová poleva na tortu
Čokoládová poleva na tortu je kľúčovou súčasťou mnohých dezertov. Jej bohatá a hodvábna textúra dodáva tortám nielen nádherný vzhľad, ale aj úžasne čokoládovú chuť. Pri jej príprave je dôležité používať kvalitnú čokoládu a správne ju rozpustiť, aby bola hladká a lesklá. Môže sa kombinovať s maslom alebo smotanou pre krémovejšiu konzistenciu. Táto poleva je ideálna na pokrytie tort, muffínov či zákuskov a môže byť tiež ozdobená orechmi, ovocím alebo ďalšími dekoráciami na vylepšenie vzhľadu aj chuti.