Čokoládová poleva na tortu

Čokoládová poleva na tortu
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Čokoládová poleva na tortu je veľmi obľúbená.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

100 g múčne cukor
2 polievkové lyžice kakao
2 kocky kvalitná čokoláda
2 polievkové lyžice voda - horúca
50 g maslo
2 polievkové lyžice rum

Postup varenia podľa receptu

Na sporák si postavíme hrniec na vodný kúpeľ a nasypeme práškový cukor. Vlejeme roztopené maslo. Trešeme.

Hodíme dve kocky kvalitnej čokolády.

Kakao si zmiešame s vodou a vlejeme do základu. Prilijeme trochu rumu a všetko zamiešame.

Polevou pokryjeme upečený koláč.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Čokoládová poleva na tortu

Čokoládová poleva na tortu je kľúčovou súčasťou mnohých dezertov. Jej bohatá a hodvábna textúra dodáva tortám nielen nádherný vzhľad, ale aj úžasne čokoládovú chuť. Pri jej príprave je dôležité používať kvalitnú čokoládu a správne ju rozpustiť, aby bola hladká a lesklá. Môže sa kombinovať s maslom alebo smotanou pre krémovejšiu konzistenciu. Táto poleva je ideálna na pokrytie tort, muffínov či zákuskov a môže byť tiež ozdobená orechmi, ovocím alebo ďalšími dekoráciami na vylepšenie vzhľadu aj chuti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Glazúra
Štítky: Česká kuchyňa, polevy, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Čokoládová poleva na tortu.

Pridať komentár