Poleva čokoládová z pudingu

Poleva čokoládová z pudingu
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Každého z nás občas prepadne chuť na niečo sladké. Upečieme buchtou, koláč atď. a potrežeme polevou. Teba čokoládovou z pudingu.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

6 polievkových lyžíc polotučného mlieka
100 g krupicového cukru
120 g masla
4 polievkové lyžice kakaového prášku
1 ks čokoládového pudingového prášku

Postup varenia podľa receptu

Najprv si pripravíme vo vodnom kúpeli.

Potom postupne pridávame všetky suroviny.

Najprv si nalejeme mlieko a pridáme k nemu kúsok masla. Kakao, cukor a pudingový prášok si môžeme zmiešať vedľa v miske a potom prisypať do vodného kúpeľa a starostlivo zamiešať do zhustnutia.

Potom ihneď prelejeme na pripravený koláč. Dobrou chuť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Poleva čokoládová z pudingu

Čokoládová poleva z pudingu je rýchly a jednoduchý spôsob, ako dodať sladkým dezertom lahodnú čokoládovú chuť. Stačí pripraviť čokoládový puding podľa návodu na obale, ale s menším množstvom mlieka, aby bola zmes hustejšia. Po uvarení pridajte kúsok masla, ktorý dodá poleve lesk a jemnosť. Polevu môžete naliať na bábovku, tortu alebo iné pečivo. Nechajte ju stuhnúť a vychutnajte si chrumkavý obal. Táto poleva je obľúbená najmä pre svoju jednoduchosť a vynikajúcu chuť, ktorá poteší všetkých milovníkov čokolády.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Glazúra
Štítky: Česká kuchyňa, polevy, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Poleva čokoládová z pudingu.

Pridať komentár