Francúzsky cibuľový koláč

Francúzsky cibuľový koláč
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 10 minút
Porcie: 1

Príprava slaného cibuľového koláča je jednoduchá a výsledok je naozaj vynikajúci. Silná chuť cibule je zjemnená smotanou a koláč má tiež krásnu vôňu.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

Cesto
300 g hladkej múky
150 ml vody
1/2 lyžičky sušeného droždia
30 g oleja
soľ

Náplň
200 ml kyslej smotany
200 g tvarohu (tučného)
500 g cibule
250 g slaniny
6 strúčikov cesnaku
mletý čierny korenie
soľ
tymian
bazalka
oregano

Postup varenia podľa receptu

Do misy dáme múku, do ktorej pridáme soľ a droždie. Postupne vlejeme vodu a olej a vypracujeme cesto. Necháme ho chvíľu odstáť.

Rúru včas na maximum predhrejeme. Zapekaciu alebo tortovú formu vyložíme papierom na pečenie.

Medzitým pokrájame slaninu na menšie kúsky a osmahneme ju. Cibuľu olúpeme a nasekáme na malé kúsky. Pridáme ju k slanine a krátko opékame.

V mise spojíme smotanu s tvarohom, pridáme soľ, korenie, cesnak, oregano a bazalku.

Cesto vyvaľkáme a dáme do vopred pripravené formy.

Na cesto nanesieme tvarohovú zmes a na vrch pridáme cibuľu so slaninou. Jemne posypeme tymiánom.

Pekli sme pri maximálnej teplote rúry po dobu približne 7 minút.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Francúzsky cibuľový koláč

Francúzsky cibulový koláč, známy ako quiche, je lahodné jedlo pochádzajúce z francúzskej kuchyne. Hlavnými ingredienciami sú karamelizované cibule, smotana, vajcia a syr, ktoré sú starostlivo zmiešané a nalité na krehké cesto. Tento koláč je ideálny ako predjedlo alebo hlavný chod, servíruje sa teplý alebo studený. Jeho bohatá chuť a aróma sú výsledkom dlhého varenia cibule, ktoré dodáva pokrmu nezameniteľný charakter. Francúzsky cibulový koláč je obľúbený nielen vo Francúzsku, ale aj po celom svete.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (34 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Pečivo
Tag: Zelenina, občerstvenie, restovanie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie, jesenné, zimné recepty, bylinky, slané pečivo, kysnutie, francúzska, slané koláče, domáca pekáreň, áno, šéfe

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Francúzsky cibuľový koláč.

Pridať komentár