Domáci chlieb pečený v rúre
![Domáci chlieb pečený v rúre](/i/sk/domaci-chlieb-peceny-v-rure.jpg)
Začneme tým, že si vytvoríme kvások z trošky múky, vlažnej vody, kvasníc a lyžičky cukru. Dobre premiešame a dáme niekam do tepla vykysnúť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg hladká múka
1 lyžica soľ s rascou
500 ml vlažná voda
5 dkg čerstvé kvasnice
1 čajová lyžička kryštálový cukor
podľa potreby roztopené maslo
slaná voda
Postup varenia podľa receptu
Vo väčšej miske si vypracujeme cesto z kila múky, lyžice soli s kmínom, pol litra vlažnej vody a vykysnutého kvásku.
Cesto necháme riadne vykysnúť a to asi hodinu, hodinu a pol..
Z neho potom vytvoríme 2 bochánky, ktoré pokladáme na vymazaný plech. Na ňom ich necháme ešte chvíľu dokynúť. Potom ich vkladáme do predhriatej rúry približne na 200°C na 10 minút zapiecť. Po 10 minútach vyberieme, potrieme roztopeným maslom a slanou vodou. Potom pečieme ďalej, asi tak pol hodiny. Nezabúdajte chlieb strážiť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáci chlieb pečený v rúre
Domáci chlieb pečený v rúre je jedným z najlepších spôsobov, ako si vychutnať čerstvé pečivo. Jeho príprava vyžaduje len niekoľko základných surovín, ako sú múka, voda, soľ a kvasnice. Výhodou domáceho chleba je možnosť experimentovať s rôznymi druhmi múky a prísadami, ako sú semienka alebo bylinky. Pečenie v rúre vytvára nádhernú kôrku a aromatickú vôňu, ktorá naplní celý domov. Čerstvý chlieb je nielen skvelým základom pre sendviče, ale aj lahodným doplnkom k polievkam a šalátom.