Výborný domáci chlieb
Kto by občas nemal chuť upiecť si svoj domáci chlieb. Tá vôňa, čo sa rozplynie po miestnosti, keď chlieb vyberáte z trúby.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
5 hrnčekov hladká múka
2 hrnčeky voda - vlažná
3 polievkové lyžice polotučné mlieko - vlažné
1 - 2 kávové lyžičky rasce
1 kvasnice (balenie)
hladká múka na vysypanie podľa seba
voda
ocot na natieranie
cukor
2 kávové lyžičky sůl
Postup varenia podľa receptu
Skúsme si to.
Najprv si vyberieme veľkú misku a suroviny, ktoré potrebujeme.
Odmeráme si múku a vysypeme ju spolu s rozdrobneným kvasnicami do misky. Pridáme cukor, soľ a rascu. Dolejeme vlažné mlieko.
Všetky suroviny dôkladne spracujeme a necháme kysnúť cca 1 hodinu.
Medzitým si vysypeme nádobu na pečenie múkou.
Potom si dáme cesto na dosku a snažíme sa vytvarovať bochník. Ruky musia byť vlhké. Cesto lepí.
Do pripravenej nádoby na pečenie opatrne vložíme bochník. Nádobu s bochníkom necháme na stole ešte asi 20 minút kysnúť.
Medzitým si musíme predhriatť rúru.
Skôr než bochník uložíme do rúry, bude ho treba potrieť zmesou octu a vody.
S takto pripraveným bochníkom šup do rúry na zhruba 5 - 10 minút na prudko. Potom pečieme pomaličky ešte ďalších 45 minút.
Keď je bochník v rúre, treba ho niekoľkokrát potiť zase zmesou octu a vody.
A potom už len cítime tú omamnú vôňu čerstvo upečeného chleba.
S chuťou do toho!
Čo ste ešte nevedeli o recepte Výborný domáci chlieb
Výborný domáci chlieb je stávkou na istotu, ak chcete potešiť rodinu či priateľov. Jeho vôňa naplní váš domov a tradičný recept zaručuje skvelú chuť. Chrumkavá kôrka a nadýchaná striedka sú neodolateľnou kombináciou, ktorú si zamilujete. Tento chlieb je ideálny nielen na raňajky, ale aj ako príloha k rôznym jedlám. Pri jeho príprave je dôležité dodržať správny postup a čas na kysnutie, aby sa dosiahlo dokonalého výsledku. Akonáhle raz ochutnáte výborný domáci chlieb, stane sa nepostrádateľnou súčasťou vašej kuchyne.