Lístkový cibulový závin

Na oleji osmažíme cibuľu nakrájanú na kolieska, mierne osolíme, okoreníme a necháme ju vychladnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme na dve časti a na ne položíme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 veľké cibule
3-4 lyžice oleja
soľ
korenie
kmín na posypanie
asi 6 plátkov syra gouda
vajce na potretie
400 g mrazeného lístkového cesta
400 g
pečiaci papier alebo olej
Postup varenia podľa receptu
Na oleji osmahneme cibuľu nakrájanú na krúžky, mierne osolíme a okoreníme, a potom ju necháme vychladnúť.
Vyvaľkáme dva pláty lístkového cesta, posypeme ich cibuľou a plátkami syra, a potom ich srolujeme.
Natrieme vajcom, ktoré sme rozšľahali, a posypeme rascou alebo semienkami.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote okolo 200 stupňov asi 20 až 25 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Lístkový cibulový závin
Listový cibuľový závin je delikátny pokrm, ktorý spája krehké a jemné listové cesto s aromatickou cibuľou. Cibuľa sa najprv osmaží do zlata, potom sa zmieša s korením a bylinkami, čo vytvára bohatú chuť. Závin sa zabalí do cesta a pečie do zlata, čím vzniká chrumkavý a chutný dezert alebo príloha. Je ideálny ako predkrm alebo desiata, ktorá poteší všetkých milovníkov dobrého jedla. Tento pokrm je nielen lahodný, ale aj jednoduchý na prípravu, čo z neho robí obľúbenú voľbu v českej kuchyni.