Cibuľový chlieb

Cibuľový chlieb
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 1

Upečte si doma chutný a kvalitný chlieb. Tento je obohatený o osmaženú cibuľu, ktorá mu prinesie jedinečnú chuť. Príprava je naozaj jednoduchá a…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

250 ml vlažnej vody
1/2 čajovej lyžičky octu
1/4 čajovej lyžičky soli
1/2 čajovej lyžičky cukru
1 cibuľa
500 gramov hladkej múky
1 sáčok sušeného droždia

Postup varenia podľa receptu

Olúpeme cibuľu, nakrájame ju na malé kúsky a osmažíme na panvici do zlatista.

Do misy nasypeme preosiatu múku, pridáme soľ, cukor, sušené droždie, osmaženú cibuľku, ocot a vlažnú vodu.

Pripravujeme jedlo podľa hlavného programu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Cibuľový chlieb

Cibuľový chlieb je lahodná talianska špecialita, ktorá sa vyznačuje výraznou chuťou a aromatickou vôňou. Tento chlieb je vyrobený z kvalitnej múky, vody, kvasníc a samozrejme karamelizovanej cibule, ktorá mu dodáva jedinečnú sladkú chuť. Ideálne sa hodí ako príloha k polievkam, šalátom alebo grilovaným pokrmom. Cibuľový chlieb sa dá tiež podávať s rôznymi pomazánkami alebo syrmi. Jeho chrumkavá kôrka a mäkký vnútro si zamilujete pri každom súste.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (38 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Pečivo
Tag: občerstvenie, ľahké, bežný deň, večera, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie, slané pečivo, raňajky, domáca pekáreň, chlieb z pekárne

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Cibuľový chlieb.

Pridať komentár