Pažítkové listové kornútky s penou z Nivy

Válené lístkové cesto o rozmeroch 30 cm na 40 cm nakrájajte na prúžky široké 1 cm. Prúžky potrite žĺtkom, potom ich zaviňte do tvaru kornútkov a pečte pri teplote 180 °C.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g lístkového cesta
2 žĺtky
100 g mascarpone
100 g Nivy
100 ml 40% smotany
½ čajovej lyžičky citrónovej kôry
5 g sušenej petržlenovej vňate
10 g čerstvého pažítky
mletý čierny korenie
soľ podľa potrebý
2 vajcia natvrdo
100 g majonézy
Postup varenia podľa receptu
Vyváljate listové cesto na rozměry 30 cm na 40 cm. Pokrájajte ho na pásy široké 1 cm a potrete ich žĺtkom. Pásy stočte do tvaru kornútov a pečte pri 180 °C, kým nezískajú zlatú farbu.
Nastrúhajte Nivu a uvarené vajce. Potom vyšľahajte mascarpone, smotanu, citrónovú kôru a pridajte nastrúhanú Nivu s vajcom. Do tejto zmesi vmiešajte nasekanú pažítku, petržlen a majonézu. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Naplňte kornúty touto zmesou a ozdobte čerstvým petržlenom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pažítkové listové kornútky s penou z Nivy
Pažitkové listové kornútky s penou z Nivy sú lahodným a neobvyklým pokrmom, ktorý poteší každého milovníka dobrého jedla. Krehké listové cesto, posypané čerstvou pažitkou, dokonale ladí s jemnou a krémovou penou z Nivy, ktorá dodáva jedlu bohatú chuť a aromatickú hĺbku. Tento elegantný predkrm je ideálny na oslavy či rodinné večery, kedy chcete prekvapiť svojich hostí niečím originálnym a chutným. Vyskúšajte kombináciu textúr a chutí, ktorá zanechá nezabudnuteľný dojem.