Pizza

Ingrediencie vložíme do pekárne a zvolíme program na kysnuté cesto. Po vykysnutí premiestnime cesto na plech s olejom a vytvoríme z neho pizzu alebo iný tvar.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
2 čajové lyžičky sušeného droždia
400 g polohrubej múky
2 čajové lyžičky soli
1 čajová lyžička cukru
3 polievkové lyžice olivového oleja
230 ml vody
Na obloženie cesta
kečup
paradajky
200 g šunkového salámu
200 g nastrúhaného syra
Postup varenia podľa receptu
Ingrediencie dáme do pekárne a zvolíme program na miesenie cesta.
Po vykynutí umiestnime cesto na plech s olejom a vytvarujeme z neho pizzu, alebo ho rovnomerne rozprestrieme po celom plechu.
Pizzu na plechu necháme odpočívať približne 30 minút.
Potom ju potrieme kečupom, pridáme paradajky a nakrájaný šunkový salám na rezance, a nakoniec posypeme nastrúhaným syrom.
Pečieme pri teplote 200 stupňov po dobu 20 minút, kým sa syr neroztaví a okraje cesta nezozlátne.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pizza
Pizza je obľúbené jedlo, ktoré pochádza z Talianska a teší sa svetoznámej popularite. Skladá sa z tenkého alebo silného cesta, ktoré je obvykle pokryté paradajkovou omáčkou, syrom a rôznymi ingredienciami, ako sú zelenina, mäso alebo morské plody. Existuje mnoho variant, ako je margaréta, pepperoni alebo štyri syry. Pizza je obľúbená ako medzi deťmi, tak dospelými, a často sa podáva pri rôznych oslavách a stretnutiach. S možnosťou prispôsobenia toppingov je pizza ideálnym jedlom pre každú príležitosť.