Syrovno-slaninový quiche

Syrovno-slaninový quiche
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 60 minút
Porcie: 8

Spojte múku, maslo, parmezán a kajenské korenie s dostatočným množstvom vody, aby sa všetky ingrediencie spojili. Cesto dôkladne prehnietnite, kým nebude hladké, a potom ho rozvaľkajte.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

225 g hladkej múky
100 g masla
25 g strúhaného Parmezánu
štipka kajenského korenia (či mletého čili)

NA NÁPLŇ
1 lyžica olivového oleja
1 veľká cibuľa (na tenké kolieska)
200 g anglickej slaniny (nakrájanej na kocky)
2 vajcia
300 ml smotany na šľahanie
4 lyžice mlieka
100 g strúhaného syra typu Čedar

Postup varenia podľa receptu

Zmiešajte múku, maslo, parmezán a kajenský korenie a pridajte toľko vody, aby sa ingrediencie spojili. Cesto dôkladne prehnietíme dohladka, potom ho rozvaľkáme a vyložíme ním formu na koláč o priemere 23 cm. Potom zakryjeme fóliou a necháme 30 minút chladnúť.

Medzitým nastavíme rúru na 200 stupňov, horúcovzdušnú na 180. Z vychladnutého cesta odstránime fóliu, umiestnime ho na papier na pečenie a zaťažíme fazuľami (či už pravými, sušenými alebo keramickými) a pečieme 15 minút.

Odstráňte fazule a papier, vráťte formu späť do rúry a pečte bez zakrytia 5 až 10 minút, kým ľahko nezhnedne. Potom vyberte a nechajte cesto vychladnúť. Znížte teplotu v rúre na 150 až 130 stupňov.

Na panvici zohrejte olej a opečte cibuľu, kým nezmäkne, a slaninu, kým nezíska zlatavú farbu. Potom zmes naneste na cesto a posypte polovičkou syra. V mise vyšľahajte vajcia so smotanou a mliekom a túto zmes rovnomerne vlijte na predpečené cesto. Nakoniec posypte zvyšným syrom. Pečte 35 až 40 minút, kým náplň neztuhne a nezhnedne.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Syrovno-slaninový quiche

Syr-kúpeľný quiche je obľúbený francúzsky slaný koláč, ktorý kombinuje krehké cesto s bohatou náplňou z vajec, smotany, syra a chrumkavej slaniny. Jeho lahodná chuť a vôňa zbaví každého chmúrneho nálady a poteší gastronomické zmysly. Tento pokrm je ideálny pre brunch, pikniky alebo ako rýchla večera a možno ho podávať teplý aj studený. Variabilný recept umožňuje pridať rôzne ingrediencie, ako sú zelenina alebo bylinky, čo zaisťuje, že si na svojom quiche pochutnáte vždy inak.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (35 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Pečivo
Tag: občerstvenie, ľahké, sviatočné / nedeľné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie, predjedlá, slané pečivo, teplé, slané koláče, studené

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Syrovno-slaninový quiche.

Pridať komentár