Syrovno-slaninový quiche

Spojte múku, maslo, parmezán a kajenské korenie s dostatočným množstvom vody, aby sa všetky ingrediencie spojili. Cesto dôkladne prehnietnite, kým nebude hladké, a potom ho rozvaľkajte.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
225 g hladkej múky
100 g masla
25 g strúhaného Parmezánu
štipka kajenského korenia (či mletého čili)
NA NÁPLŇ
1 lyžica olivového oleja
1 veľká cibuľa (na tenké kolieska)
200 g anglickej slaniny (nakrájanej na kocky)
2 vajcia
300 ml smotany na šľahanie
4 lyžice mlieka
100 g strúhaného syra typu Čedar
Postup varenia podľa receptu
Zmiešajte múku, maslo, parmezán a kajenský korenie a pridajte toľko vody, aby sa ingrediencie spojili. Cesto dôkladne prehnietíme dohladka, potom ho rozvaľkáme a vyložíme ním formu na koláč o priemere 23 cm. Potom zakryjeme fóliou a necháme 30 minút chladnúť.
Medzitým nastavíme rúru na 200 stupňov, horúcovzdušnú na 180. Z vychladnutého cesta odstránime fóliu, umiestnime ho na papier na pečenie a zaťažíme fazuľami (či už pravými, sušenými alebo keramickými) a pečieme 15 minút.
Odstráňte fazule a papier, vráťte formu späť do rúry a pečte bez zakrytia 5 až 10 minút, kým ľahko nezhnedne. Potom vyberte a nechajte cesto vychladnúť. Znížte teplotu v rúre na 150 až 130 stupňov.
Na panvici zohrejte olej a opečte cibuľu, kým nezmäkne, a slaninu, kým nezíska zlatavú farbu. Potom zmes naneste na cesto a posypte polovičkou syra. V mise vyšľahajte vajcia so smotanou a mliekom a túto zmes rovnomerne vlijte na predpečené cesto. Nakoniec posypte zvyšným syrom. Pečte 35 až 40 minút, kým náplň neztuhne a nezhnedne.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Syrovno-slaninový quiche
Syr-kúpeľný quiche je obľúbený francúzsky slaný koláč, ktorý kombinuje krehké cesto s bohatou náplňou z vajec, smotany, syra a chrumkavej slaniny. Jeho lahodná chuť a vôňa zbaví každého chmúrneho nálady a poteší gastronomické zmysly. Tento pokrm je ideálny pre brunch, pikniky alebo ako rýchla večera a možno ho podávať teplý aj studený. Variabilný recept umožňuje pridať rôzne ingrediencie, ako sú zelenina alebo bylinky, čo zaisťuje, že si na svojom quiche pochutnáte vždy inak.