Husky

Husky
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 1

V poslednej dobe častejšie pekli žemle doma. Keď sa v kuchyni rozlinie aróma čerstvo upečených žemlí alebo rožkov, na tie gumové z obchodu si už ani nespomenieme.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

520 ml mlieka
50 g Ramy
750 g hladkej múky
50 g sójovej múky
2,5 lyžičky soli
1 lyžička cukru
30 g čerstvého droždia (alebo 2,5 lyžičky sušeného droždia)
Solamyl
mak (alebo semienka)

Postup varenia podľa receptu

Všetky ingrediencie dáme do pekárne v uvedenom poradí a spustíme program na prípravu cesta.

Kým program neskončí, je potrebné vybrať cesto z pekárne a nechať ho kysnúť v mise, inak nám utečie.

Uhnieteme cesto na žemle a necháme ich kysnúť na plechu. (Používam pod ne papier na pečenie alebo teflónovú fóliu.)

Rúru zohrejeme na 220 °C.

Vlažné mlieko zmiešame s vodou a Solamylom. Žemle touto zmesou potrieme a posypeme makom alebo inými semienkami.

Vložíme to do mierne predhriatej rúry a po približne 10 minútach znížime teplotu a dopiekame, kým nezíska ružovú farbu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Husky

Housky, známe tiež ako "houskové knedlíky," sú tradičné české pečivo vyrobené z kynutého cesta. Sú mäkké, nadýchane a skvele sa hodia k rôznym jedlám, ako sú omáčky, guláše alebo ako príloha k mäsu. Housky sa často podávajú čerstvé a ešte teplé, čo z nich robí obľúbenú voľbu pri rodinných obedo a sviatkoch. Ich vôňa a chuť nám pripomínajú domácu kuchyňu a tradície našich babičiek.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (61 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Pečivo
Tag: občerstvenie, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, lacné, česká, ľahký, slovenská, pečenie, slané pečivo, kysnutie, raňajky, domáca pekáreň, žemle, rožky, bagety

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Husky.

Pridať komentár