Slaný kysnutý koláč so zeleninovou náplňou

Slaný kysnutý koláč so zeleninovou náplňou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 25

Cukor a droždie rozmiešame vo vode, potom pridáme ostatné ingrediencie a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Baklažán nakrájame na tenké plátky, osolíme a...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

Pevnejšie kysnuté cesto (na chlieb, dalamánky)
150-160 ml (g) vody
lyžica oleja
lyžička soli
lyžička cukru
70 g ražnej celozrnnej múky jemne mletej
70 g pšeničnej celozrnnej múky jemne mletej
110 g hladkej múky
5-6 g droždia

Ďalej
4-6 pevnejších paradajok
baklažán
mozzarella
Gran Moravia
bazalka
olej
soľ

Postup varenia podľa receptu

Do vody pridáme cukor a droždie, potom zmiešame ostatné ingrediencie a spracujeme cesto, ktoré následne necháme vykysnúť.

Baklažán nakrájame na tenké plátu, posypeme soľou a necháme ho odstáť, aby sa zbavil vody. Potom pláty osušíme, osmažíme na panvici a dáme ich na papierovú utierku. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a vložíme do formy vymastenej tukom.

Na dno dáme tenkú vrstvu koliesok masitých paradajok, potom pridáme plátky mozzarelly, potom opäť paradajky, nasleduje mozzarella a baklažán. Paradajky vždy posypávame čerstvou trhanou bazalkou.

Na vrch koláča nasypeme nastrúhaný syr Gran Moravia a po krátkom kysnutí ho upečieme v predhriatej rúre.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Slaný kysnutý koláč so zeleninovou náplňou

Slaný kysnutý koláč so zeleninovou náplňou je lahodné a výživné jedlo, ktoré poteší každého milovníka slaného pečiva. Cesto, kysnuté do nadýchanej podoby, je plné chuti a ideálne dopĺňa pestrú zeleninovú zmes, zvyčajne obsahujúcu cibuľu, papriku, cuketu a korenie. Tento koláč je skvelou voľbou nielen ako desiata, ale aj ako predjedlo či hlavné jedlo. Jeho príprava je jednoduchá a môžete ho podávať teplý aj studený, čo z neho robí univerzálne jedlo pre rôzne príležitosti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (31 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Pečivo
Tag: paradajky, obed, bežný deň, večera, bezmäsité jedlá, vyprážanie, bylinky, vegetarianské, stredne náročný, slané pečivo, baklažán, slané koláče

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Slaný kysnutý koláč so zeleninovou náplňou.

Pridať komentár