Cesnakové tyčky z rožkov

Aj staré rožky môžeme stále využiť, skvele sa hodí na slané tyčinky, ktoré si môžeme vychutnať pri víne alebo ako alternatívu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
5-6 starších rožkov
100 g masla
2 strúčiky utretého cesnaku
pizza korenie
mletá paprika
štipka soli
Postup varenia podľa receptu
Rozpustíme maslo a zmiešame ho s cesnakom, korením a soľou.
Odkrojíme konce rožkov a nakrájame ich na úzke prúžky. Každý prúžok potom jemne potrieme zo všetkých strán pomocou mašlovačky.
Dáme do predhriatej rúry približne na 10 minút a starostlivo sledujeme, aby sa nespálili a zostali chrumkavé.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cesnakové tyčky z rožkov
Cesnakové tyčky z rožkov sú skvelou a rýchlou pochúťkou, ideálnou na občerstvenie alebo ako príloha k polievkam. Príprava je jednoduchá: stačí nakrájať rožky na tyčky, potom ich potrieť zmesou cesnaku, masla a byliniek. Po zapekaní v rúre sa tyčky premenia na chrumkavú delikatesu s intenzívnou cesnakovou chuťou. Sú výborné ako teplé, tak studené, a hodia sa aj na rôzne oslavy či večierky. Zaručene potešia každého milovníka cesnaku a jednoduchého domáceho varenia!