Cesnakové tyčky z rožkov

Cesnakové tyčky z rožkov
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 10 minút
Porcie: 1

Aj staré rožky môžeme stále využiť, skvele sa hodí na slané tyčinky, ktoré si môžeme vychutnať pri víne alebo ako alternatívu.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

5-6 starších rožkov
100 g masla
2 strúčiky utretého cesnaku
pizza korenie
mletá paprika
štipka soli

Postup varenia podľa receptu

Rozpustíme maslo a zmiešame ho s cesnakom, korením a soľou.

Odkrojíme konce rožkov a nakrájame ich na úzke prúžky. Každý prúžok potom jemne potrieme zo všetkých strán pomocou mašlovačky.

Dáme do predhriatej rúry približne na 10 minút a starostlivo sledujeme, aby sa nespálili a zostali chrumkavé.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Cesnakové tyčky z rožkov

Cesnakové tyčky z rožkov sú skvelou a rýchlou pochúťkou, ideálnou na občerstvenie alebo ako príloha k polievkam. Príprava je jednoduchá: stačí nakrájať rožky na tyčky, potom ich potrieť zmesou cesnaku, masla a byliniek. Po zapekaní v rúre sa tyčky premenia na chrumkavú delikatesu s intenzívnou cesnakovou chuťou. Sú výborné ako teplé, tak studené, a hodia sa aj na rôzne oslavy či večierky. Zaručene potešia každého milovníka cesnaku a jednoduchého domáceho varenia!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (67 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Pečivo
Tag: ľahké, rýchle, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, do 30 minút, pečenie, večierky a oslavy, slané pečivo, drobné slané pečivo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Cesnakové tyčky z rožkov.

Pridať komentár