Holandské rezne

Holandské rezne
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 5

Holandské rezne predstavujú šťavnaté mäso obalené syrom v trojobale. Hoci nepochádzajú priamo z Holandska, sú napriek tomu vynikajúce a rýchlo sa pripravujú.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g mletého bravčového mäsa (najlepšie bravčová plec)
200 g strúhaného eidamu
0,5-1 hrnček mlieka (podľa potreby)
soľ
mletý čierny korenie
Na obalenie
vajce
strúhanka
Na vyprážanie
olej

Postup varenia podľa receptu

Deň predtým zmiešame mäso so studeným mliekom, ktoré pridávame postupne v potrebnom množstve. Potom všetko prikryté uložíme do misy a dáme na noc do chladničky.

Druhý deň vmiešame nastrúhaný syr, osolíme a opepríme. Navlhčenými rukami vytvarujeme rezne.

Najprv namočíme rezne do rozšľahaného vajca a potom ich obalíme v strúhanke. Tento postup obalenia zopakujeme ešte raz.

Smažíme rezne z oboch strán v horúcom oleji.

Servírujeme s zemiakovou kašou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Holandské rezne

Holandské rezne sú obľúbeným jedlom, ktoré sa často podáva ako hlavné jedlo. Ide o plátky mäsa, zvyčajne bravčového, ktoré sú obalené vo vajíčku a strúhanke, a potom vyprážané do zlata. Tento pokrm sa vyznačuje chrumkavou kôrkou a jemným mäsom vo vnútri. Holandské rezne sa často servírujú s zemiakovým šalátom alebo varenými zemiakmi a obľúbenou omáčkou. Sú skvelou voľbou pre rodinné obedy či večere a potešia každého milovníka mäsitých pokrmov.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (240 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Mleté mäso
Tag: bravčové mäso, mleté mäso, mäsové guľky, obed, ľahké, bežný deň, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, vyprážanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Holandské rezne.

Pridať komentár