Holandské rezne

Holandské rezne predstavujú šťavnaté mäso obalené syrom v trojobale. Hoci nepochádzajú priamo z Holandska, sú napriek tomu vynikajúce a rýchlo sa pripravujú.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g mletého bravčového mäsa (najlepšie bravčová plec)
200 g strúhaného eidamu
0,5-1 hrnček mlieka (podľa potreby)
soľ
mletý čierny korenie
Na obalenie
vajce
strúhanka
Na vyprážanie
olej
Postup varenia podľa receptu
Deň predtým zmiešame mäso so studeným mliekom, ktoré pridávame postupne v potrebnom množstve. Potom všetko prikryté uložíme do misy a dáme na noc do chladničky.
Druhý deň vmiešame nastrúhaný syr, osolíme a opepríme. Navlhčenými rukami vytvarujeme rezne.
Najprv namočíme rezne do rozšľahaného vajca a potom ich obalíme v strúhanke. Tento postup obalenia zopakujeme ešte raz.
Smažíme rezne z oboch strán v horúcom oleji.
Servírujeme s zemiakovou kašou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Holandské rezne
Holandské rezne sú obľúbeným jedlom, ktoré sa často podáva ako hlavné jedlo. Ide o plátky mäsa, zvyčajne bravčového, ktoré sú obalené vo vajíčku a strúhanke, a potom vyprážané do zlata. Tento pokrm sa vyznačuje chrumkavou kôrkou a jemným mäsom vo vnútri. Holandské rezne sa často servírujú s zemiakovým šalátom alebo varenými zemiakmi a obľúbenou omáčkou. Sú skvelou voľbou pre rodinné obedy či večere a potešia každého milovníka mäsitých pokrmov.