Karbanátky plnené cícerom na paradajkách

Mleté mäso osolíme, opepříme a zmiešame so Solamylom a listami citrónovej verbeny. Vytvoríme malé placičky, na ktoré dáme cícer, a potom ich zabalíme. Na panvici…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g mletého mäsa
100 g varenej cíceru
citronová verbena
2 lyžičky Solamylu
hrst menších kríčkových rajčín
soľ
korenie
olej na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
Mleté mäso ochutíme soľou a korením, potom zmiešame so Solamylom a citrónovou verbénou.
Vytvoríme malé placky, na ktoré dáme cícer a zabalíme ich. Na panvici zohrejeme olej a pomaly osmažíme karbanátky. Krátko pred dokončením pridáme polená rajčiny a necháme ich prehriat.
Ako prílohu som si vybrala polentu obohatenú maslom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Karbanátky plnené cícerom na paradajkách
Karbanátky plnené cícerom na paradajkách sú lahodné vegetariánske jedlo, ktoré osloví každého milovníka iránskej kuchyne. Táto pikantná jedlo sa skladá z mäkkých karbanátkov, ktoré sú plnené výživným cizrnom, jemne ochuteným bylinkami a korením. Podávajú sa na lôžku z paradajok, ktoré dodávajú príjemnú kyslosť a šťavnatosť. Ideálne na obed alebo večeru, skvele sa hodí s chutným chlebom alebo šalátom. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a užite si zdravú a chutnú alternatívu!