Karbanátky plnené cícerom na paradajkách

Karbanátky plnené cícerom na paradajkách
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Mleté mäso osolíme, opepříme a zmiešame so Solamylom a listami citrónovej verbeny. Vytvoríme malé placičky, na ktoré dáme cícer, a potom ich zabalíme. Na panvici…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g mletého mäsa
100 g varenej cíceru
citronová verbena
2 lyžičky Solamylu
hrst menších kríčkových rajčín
soľ
korenie
olej na vyprážanie

Postup varenia podľa receptu

Mleté mäso ochutíme soľou a korením, potom zmiešame so Solamylom a citrónovou verbénou.

Vytvoríme malé placky, na ktoré dáme cícer a zabalíme ich. Na panvici zohrejeme olej a pomaly osmažíme karbanátky. Krátko pred dokončením pridáme polená rajčiny a necháme ich prehriat.

Ako prílohu som si vybrala polentu obohatenú maslom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Karbanátky plnené cícerom na paradajkách

Karbanátky plnené cícerom na paradajkách sú lahodné vegetariánske jedlo, ktoré osloví každého milovníka iránskej kuchyne. Táto pikantná jedlo sa skladá z mäkkých karbanátkov, ktoré sú plnené výživným cizrnom, jemne ochuteným bylinkami a korením. Podávajú sa na lôžku z paradajok, ktoré dodávajú príjemnú kyslosť a šťavnatosť. Ideálne na obed alebo večeru, skvele sa hodí s chutným chlebom alebo šalátom. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a užite si zdravú a chutnú alternatívu!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (27 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Mleté mäso
Tag: mleté mäso, paradajky, mäsové guľky, obed, ľahké, bežný deň, večera, ľahký, pre začiatočníkov, vyprážanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Karbanátky plnené cícerom na paradajkách.

Pridať komentár