Dobrá sekaná

Dobrá sekaná
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 6

Všetky ingrediencie zmiešame ako pri príprave klasickej sekané, vložíme do pekáča a upečieme, pridáme trochu vody a navrch som dala dve lyžice sádla.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

Hovädzie mleté mäso
cibuľa (menšia)
6 strúčikov cesnaku
majorán
soľ
korenie
2 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice kečupu
1 lyžica horčice
1 vajce
trochu strúhanky (na zamiešanie)
mrazenú zeleninu (mrkvu, hrášok, kukuricu)

Postup varenia podľa receptu

Všetky ingrediencie riadne premiešame ako pri príprave klasickej sekané, vložíme do pekáča a upečieme. Pridáme trochu vody a ja som na vrch dala dve lyžice sádla.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Dobrá sekaná

Dobrá sekaná je obľúbené jedlo slovenskej kuchyne, ktoré poteší každého milovníka mäsa. Obvykle sa pripravuje z mletého hovädzieho a bravčového mäsa, ktoré sa mieša s cibuľou, cesnakom a korením. Niekedy sa do zmesi pridávajú aj bylinky či zelenina na zvýšenie chuti. Sekaná sa obvykle pečie v rúre a podáva sa teplá s zemiakovou kašou alebo studená s chlebom. Je to ideálne jedlo na rodinné obedy aj ako desiata na chlebíčkoch. Každý má svoj osvedčený recept, a preto existuje mnoho variácií tohto jedla.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (29 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Mleté mäso
Tag: hovädzie mäso, mleté mäso, sekaná, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Dobrá sekaná.

Pridať komentár