Karbanátky s zemiakovými lupienkami

Karbanátky s zemiakovými lupienkami
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 12

Rohlíky namočíme v mlieku a potom ich rozmixujeme s anglickou slaninou a cibuľou. Primiešame mäso, vajce, cesnak, majoránku a opatrne soľ, lebo chipsy...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

50 dkg mletého mäsa (miešané bravčové a hovädzie)
15 dkg libovej anglickej slaniny alebo údeného mäsa
12 dkg paprikových chipsov
2 rožky
mledzko
2 vajcia
1 väčšia cibuľa
2-4 strúčiky cesnaku
majorán
soľ
korenie
strúhanka
hladká múka
vajce
strúhanka
olej

Postup varenia podľa receptu

Rohlíky namočíme do mlieka a potom ich rozmixujeme s anglickou slaninou a cibuľou.

Pridáme mäso, vajce, cesnak, majoránku, soľ (opatrne, pretože chipsy sú už slané), korenie a koreniny. Všetko dobre premiešame a pridáme rozmačkané chipsy, ktoré sme predtým trochu pokrstili v vrecku, aby ostali kúsky. Môžeme tiež podľa potreby zahustiť troškou strúhanky.

Pripravíme karbanátky, obalíme ich v múke, vo vajci a v strúhanke, a potom ich osmažíme na oleji dozlatista.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Karbanátky s zemiakovými lupienkami

Karbanátky s zemiakovými chipsami sú vynikajúcou kombináciou chutí, ktorá poteší každého milovníka mäsa a chrumkavých príloh. Tieto chutné karbanátky, pripravené z kvalitného mletého mäsa, sú často ochutené bylinkami a korením, čo im dodáva jedinečnú chuť. Zemiakové chipsy, podávané ako chrumkavá príloha, skvele dopĺňajú textúru a kontrastujú s jemnosťou karbanátkov. Tieto jedlá sú nielen lahodné, ale aj rýchle a jednoduché na prípravu, čo ich robí obľúbenou voľbou pre rodinné večere či posedenia s priateľmi.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (40 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Mleté mäso
Tag: mleté mäso, mäsové guľky, obed, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, vyprážanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Karbanátky s zemiakovými lupienkami.

Pridať komentár