Karbanátky s zemiakovými lupienkami

Rohlíky namočíme v mlieku a potom ich rozmixujeme s anglickou slaninou a cibuľou. Primiešame mäso, vajce, cesnak, majoránku a opatrne soľ, lebo chipsy...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
50 dkg mletého mäsa (miešané bravčové a hovädzie)
15 dkg libovej anglickej slaniny alebo údeného mäsa
12 dkg paprikových chipsov
2 rožky
mledzko
2 vajcia
1 väčšia cibuľa
2-4 strúčiky cesnaku
majorán
soľ
korenie
strúhanka
hladká múka
vajce
strúhanka
olej
Postup varenia podľa receptu
Rohlíky namočíme do mlieka a potom ich rozmixujeme s anglickou slaninou a cibuľou.
Pridáme mäso, vajce, cesnak, majoránku, soľ (opatrne, pretože chipsy sú už slané), korenie a koreniny. Všetko dobre premiešame a pridáme rozmačkané chipsy, ktoré sme predtým trochu pokrstili v vrecku, aby ostali kúsky. Môžeme tiež podľa potreby zahustiť troškou strúhanky.
Pripravíme karbanátky, obalíme ich v múke, vo vajci a v strúhanke, a potom ich osmažíme na oleji dozlatista.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Karbanátky s zemiakovými lupienkami
Karbanátky s zemiakovými chipsami sú vynikajúcou kombináciou chutí, ktorá poteší každého milovníka mäsa a chrumkavých príloh. Tieto chutné karbanátky, pripravené z kvalitného mletého mäsa, sú často ochutené bylinkami a korením, čo im dodáva jedinečnú chuť. Zemiakové chipsy, podávané ako chrumkavá príloha, skvele dopĺňajú textúru a kontrastujú s jemnosťou karbanátkov. Tieto jedlá sú nielen lahodné, ale aj rýchle a jednoduché na prípravu, čo ich robí obľúbenou voľbou pre rodinné večere či posedenia s priateľmi.