Karbanátky na pive

Nakrájame rožok na malé kúsky a zalijeme ho mliekom, aby dobre nasiakol. Potom pridáme mäso, korenie, vajce, múku a na drobno nakrájanú a osmaženú slaninu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 žemľa
mlieko
slanina
vajce
500 g mletého mäsa
mletá paprika
mletý korenie
soľ
trocha hladkej múky
na osmaženie lyžice oleja
na dopiecť pohár piva
Postup varenia podľa receptu
Housku nakrájame na malé kocky a zalejeme mliekom, aby dobre nasiakla. Potom primiešame mäso, korenie, vajce, múku a osmaženú slaninu nakrájanú na drobno. Všetky ingrediencie dôkladne premiešame a osolíme.
Vytvoríme približne 8 karbanátkov. Osmažíme ich na tuku zo slaniny a oleji, potom ich presunieme (podľa potreby) do pekáča alebo zapekacej misky. Podlejeme ich pohárom piva a pečieme približne 30 minút pri 180°C. Počas pečenia ich v polovici otočíme, aby sa pekne prepekli.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Karbanátky na pive
Karbanátky na pive sú výnimočná delikatesa, ktorá spája tradičnú českú kuchyňu s aromatickým pivom. Tieto mäsové placky sa pripravujú z mletého mäsa, byliniek a čerstvého piva, ktoré dodáva jedlu jedinečnú chuť a šťavnatosť. Pred pečením sa cesto často obohacuje o strúhanku a cibuľu, čo karbanátkom dodáva dokonalú štruktúru. Servírujú sa obvykle s zemiakovou kašou alebo čerstvým chlebom a zeleninovým šalátom, čo z nich robí sýty a chutný pokrm, ideálny pre rodinné obed alebo večere.