Chili con carne po mexicky

Chili con carne po mexicky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Kto má rád ostrejšie jedlá, ten si pochutná.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 ks pekné mäsité paradajky
korenie - drvené
soľ
1/2 kg mleté mäso - hovädzie
1/2 l vývar - hovädzí
korenie - chili
2 ks chili paprička - červená
kukuričná múka
5 strúčikov český cesnak
1 ks paprika - červená
1 ks kuchynská cibuľa
ryža
150 g fazuľa

Postup varenia podľa receptu

Večer si do misy nasypeme fazule a nalejeme vodu.

Budeme ich variť ďalší deň. Fazule sa zväčšia. Uvaríme si hovädzí vývar.

Ráno fazoliam vymeníme vodu. A ideme variť.

Cesnak a cibuľu zbavíme šupky.

Pomocou ručného mixéra cibuľu nasekáme a vysypeme do hrnca. V hrnci budeme mať rozpálený olej. Cibuľu dôkladne osmažíme.

Pokrájaný cesnak spolu s mletým mäsom pridáme k cibuli a všetko osmažíme.

Rajčatá vložíme do horúcej vody (na chvíľu) a presunieme do studenej vody. Zbavíme ich šupky.

Na prkéne si ich rozkrájame a prenesieme do hrnca. Nandáme aj scedené fazule.

Na prkéne si rozkrájame aj červenú papriku, chilli papričku a necháme v miske až na záver.

Do hrnca pridáme korenie a soľ. Chuť dodá ostrejšie korenie (chilli). Prilejeme primerane hovädzieho vývaru. Varíme do mäkka.

Na záver prisypeme červenú papriku s chilli papričkou. Chvíľu povaríme.

Metličkou si vyšľaháme kukuričnú múku s troškou vody a prelejeme do hrnca.

Servírujeme s ryžou. Dobrú chuť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Chili con carne po mexicky

Chilli con carne po mexicky je obľúbené jedlo pochádzajúce z mexickej kuchyne, ktoré spája chutné kombinácie ingrediencií, ktoré dodávajú pokrmu jeho typickú pikantnosť. Základom sú hovädzie mäso a fazuľa, ktoré sa varia s paradajkami, cibuľou, cesnakom a rôznymi druhmi chilli papričiek. Často sa pridáva aj paprika, kmín a oregano, čo dodáva chuťovú hĺbku a arómu. Tento pokrm sa typicky podáva s ryžou alebo chlebovými plackami a môže byť doplnený kyslou smotanou, syrom alebo avokádom. Jeho výrazná chuť a sýtosť ho robí ideálnym jedlom pre večere s priateľmi.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo, Hovädzie mäso, Mexické, Mleté mäso
Štítky: mexická kuchyňa

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Chili con carne po mexicky.

Pridať komentár