Chili con carne po mexicky
![Chili con carne po mexicky](/i/sk/chili-con-carne-po-mexicky.jpg)
Kto má rád ostrejšie jedlá, ten si pochutná.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 ks pekné mäsité paradajky
korenie - drvené
soľ
1/2 kg mleté mäso - hovädzie
1/2 l vývar - hovädzí
korenie - chili
2 ks chili paprička - červená
kukuričná múka
5 strúčikov český cesnak
1 ks paprika - červená
1 ks kuchynská cibuľa
ryža
150 g fazuľa
Postup varenia podľa receptu
Večer si do misy nasypeme fazule a nalejeme vodu.
Budeme ich variť ďalší deň. Fazule sa zväčšia. Uvaríme si hovädzí vývar.
Ráno fazoliam vymeníme vodu. A ideme variť.
Cesnak a cibuľu zbavíme šupky.
Pomocou ručného mixéra cibuľu nasekáme a vysypeme do hrnca. V hrnci budeme mať rozpálený olej. Cibuľu dôkladne osmažíme.
Pokrájaný cesnak spolu s mletým mäsom pridáme k cibuli a všetko osmažíme.
Rajčatá vložíme do horúcej vody (na chvíľu) a presunieme do studenej vody. Zbavíme ich šupky.
Na prkéne si ich rozkrájame a prenesieme do hrnca. Nandáme aj scedené fazule.
Na prkéne si rozkrájame aj červenú papriku, chilli papričku a necháme v miske až na záver.
Do hrnca pridáme korenie a soľ. Chuť dodá ostrejšie korenie (chilli). Prilejeme primerane hovädzieho vývaru. Varíme do mäkka.
Na záver prisypeme červenú papriku s chilli papričkou. Chvíľu povaríme.
Metličkou si vyšľaháme kukuričnú múku s troškou vody a prelejeme do hrnca.
Servírujeme s ryžou. Dobrú chuť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Chili con carne po mexicky
Chilli con carne po mexicky je obľúbené jedlo pochádzajúce z mexickej kuchyne, ktoré spája chutné kombinácie ingrediencií, ktoré dodávajú pokrmu jeho typickú pikantnosť. Základom sú hovädzie mäso a fazuľa, ktoré sa varia s paradajkami, cibuľou, cesnakom a rôznymi druhmi chilli papričiek. Často sa pridáva aj paprika, kmín a oregano, čo dodáva chuťovú hĺbku a arómu. Tento pokrm sa typicky podáva s ryžou alebo chlebovými plackami a môže byť doplnený kyslou smotanou, syrom alebo avokádom. Jeho výrazná chuť a sýtosť ho robí ideálnym jedlom pre večere s priateľmi.